Als er hoge eisen worden gesteld: Stauff Form

(Werdohl, Oktober 2016)

Als er hoge eisen worden gesteld: Stauff Form

Buisomvormsysteem zorgt voor veilige verbindingen

Stauff Form is in serie beschikbaar: met het voor het eerst op de beurs van Hannover in 2015 gepresenteerde buisomvormsysteem heeft Stauff zijn buisverbindingsprogramma Stauff Connect verder uitgebreid. Daarmee beweegt de onderneming zich verder richting totaalaanbieder van buisverbindingstechniek met omvangrijk ontwikkelings- en productiepotentieel.

Het nieuwe omvormsysteem onderscheidt zich door buitengewoon eenvoudige montage en een bijzonder hoog veiligheidsniveau. Op het omgevormde buisuiteinde wordt de Stauff vormring met vast verbonden en daardoor niet kwijt te raken elastomeerafdichting geschoven. In combinatie met een gangbaar vastschroefelement met inwendige 24°-conus en een wartelmoer conform ISO 8434-1 ontstaat een vormgesloten verbinding, die het enige mogelijke lekkagetraject veilig, duurzaam en onderhoudsvrij afdicht. De afdichting wordt door de systeemdruk van de hydraulische installatie ondersteund, zodat het nieuwe omvormsysteem uitstekend geschikt is voor hogedruk-applicaties. Bijzondere aandacht hebben de Stauff-ontwikkelaars besteed aan de laatste, handmatig uitgevoerde montagestappen van het omvormsysteem in het vastschroefelement. De monteur haalt de wartelmoer aan tot het punt van duidelijk toenemende krachtsinspanning en sluit de montage vervolgens af met nog een slag van 15° tot 20° over dit punt heen. Een duidelijk voelbare toename van het draaimoment geeft de uiteindelijke montagetoestand aan. Dat wil zeggen: te strakke of te losse montage is nagenoeg uitgesloten.

Ook het omvormproces is met een compacte, stille en via een touchpad met tekstweergave zeer eenvoudig te bedienen omvormmachine extreem gebruiksvriendelijk. Moffen kunnen bijvoorbeeld heel eenvoudig door middel van een bajonetsluiting worden vervangen. Stauff Form is voor staal- en rvs-pijpen met afmetingen van 6 x 1,5 mm tot 42 x 4 mm (lichte serie) en 6 x 1,5 mm tot 38 x 6 mm (zware serie) leverbaar.

Afbeelding 1:

Stauff Form is volledig gebaseerd op standaard componenten. Op het omgevormde buisuiteinde wordt de vormring met vast verbonden elastomeerafdichting geschoven
(Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 2500x2500px)

Afbeelding 2:

De omvormmachine is bijzonder compact, stil en gemakkelijk te bedienen. Moffen worden door middel van een bajonetsluiting vervangen
(Fabriksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 3200x2402px)

Over STAUFF

Al meer dan 50 jaar ontwikkelt, produceert en verkoopt de Stauff Groep vanuit de hoofdvestiging in Werdohl leidingcomponenten en hydrauliektoebehoren voor de machine- en installatiebouw en voor industrieel onderhoud. Tot het productprogramma behoren momenteel circa 33.000 standaardcomponenten alsook een groot aantal speciaal- en systeemoplossingen, die op basis van klantbehoeften of op basis van eigen ontwikkelingen worden gerealiseerd.

Eigen productie- en verkoopvestigingen in momenteel 18 landen en de nauwe samenwerking met een dicht netwerk van handelspartners en fabrieksvertegenwoordigingen in alle industrielanden zorgen voor een nadrukkelijke aanwezigheid en beschikbaarheid en voor een maximale servicecompetentie ter plaatse. 

Wereldwijd zijn er voor Stauff ongeveer 1150 medewerkers werkzaam, waarvan ongeveer 350 in drie vestigingen in Duitsland: Werdohl (verkoop & productie), Plettenberg (productie) en Neuenrade (logistiek).

Sinds april 2015 behoort ook Voswinkel GmbH met circa 230 medewerkers in twee fabrieken in Meinerzhagen tot de Stauff ondernemingsgroep. Voswinkel staat in de top 5 van 's werelds grootste fabrikanten van snelkoppelingen voor hydraulische systemen. De gerenommeerde, traditierijke onderneming produceert bovendien een omvangrijk programma aan slangarmaturen – vooral voor hogedruktoepassingen – alsook klantspecifieke leidingen, primair voor machine-, landbouwmachine- en voertuigbouw.

In het boekjaar 2015 hebben de ondernemingen van de Stauff Groep een externe omzet van meer dan 230 miljoen euro behaald.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com