Mellantryck-svängkopplingar

(Werdohl, Januari 2017)

Nyhet i Stauff Connect-serien: Mellantryck-svängkopplingar

Lättviktig och kompakt

Ett komplett rörkopplingsutbud för hydraulsystem utvecklat och tillverkat av oss. Detta var vår målsättning när vi introducerade Stauff Connect på marknaden i början av 2015. Vi kunde erbjuda ett omfattande sortiment direkt från start, men arbetar ständigt med dess vidareutveckling. En nyhet i sortimentet är vinkel-svängkopplingarna RSWND i medeltryckutförande. Det kompletterar vårt befintliga utbud vinkel-svängkopplingar RWS, som används i högtrycksanläggningar, med en serie för lägre arbetstryck, d.v.s. för upp till 250 bar. Precis som serien RWS möjliggör även RSWND-serien en svängbar koppling med inställningsbar vinkel, som kan kopplas till en metrisk rörledning med en 90 graders vinkel. Eftersom det tillåtna trycket är lägre har vi gjort den nya serien i ett påtagligt kompaktare utförande som väger upp till 25 % mindre – ett stort plus, i synnerhet i mobila hydraulanläggningar. Flera svängkopplingar kan placeras närmare varandra i konstruktionen tack vare de minskade dimensionerna. Det möjliggör ett mera kompakt utförande.

Stauff tillverkar RSWND-serien till alla vanligt förekommande metriska rör-ytterdiametrar från 6 till 22 mm i lätt utförande, och från 6 till 20 mm i tungt utförande. Vi erbjuder även ett extralätt utförande till rör-ytterdiametrar på 4, 6 och 8 mm.

Våra nya medeltryck-svängkopplingar finns i fyra utföranden: med metrisk inskruvningsgänga eller gänga angiven i tum, och med elastomerpackning (mjuktätande) eller tätningsring (metalltätande) på inskruvningsstosen. Det metalltätande utförandet saknar helt packningar inuti, vilket innebär att det även kan användas i ledningar som innehåller aggressiva medier eller till högre temperaturområden.

Som alla Stauff Connect-kopplingar är även RSWND-serien ytbehandlad med ett korrosionsbeständigt zink/nickel-ytskikt.

Dessa egenskaper gör RSWND till den perfekta svängkopplingen för användning inom låg- och medeltrycksområdet, då inte bara obegränsade sväng- och justeringsmöjligheter efterfrågas, utan även ett kompakt och lätt utförande är önskvärt.

Bild 1:

Vinkel-svängkopplingarna i serien RSWND kompletterar Stauff Connect-sortimentet
(Fabriksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Ladda ned bild (JPG, 1500x1500px)

Bild 2:

Den nya serien tillverkas i olika gäng- och tätningsutföranden
(Fabriksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Ladda ned bild (JPG, 2800x1200px)

Om STAUFF

Stauff Gruppen utvecklar, producerar och distribuerar ledningskomponenter och hydraultillbehör för maskin- och anläggningstillverkning samt för industriell service sedan mer än 50 år. För tillfället ingår cirka 33 000 standardkomponenter i vårt produktutbud. Vi erbjuder också en mängd olika special- och systemlösningar som tillverkas efter kundens önskemål eller baserat på vårt eget utvecklingsarbete.

Tack vare egna produktions- och distributionsfilialer i, för tillfället, 18 länder och vårt nära samarbete med ett brett nätverk affärspartner och fabriksrepresentanter i samtliga industriländer kan vi erbjuda hög närvaro och tillgänglighet samt säkerställa m aximal servicekompetens lokalt på plats. 

Stauff har cirka 1 150 anställda över hela världen, varav cirka 350 arbetar vid någon av våra anläggningar i Tyskland: Werdohl (administration & produktion), Plettenberg (produktion) och Neuenrade (logistik).

Sedan april 2015 ingår även Voswinkel GmbH med sina cirka 230 anställda vid två anläggningar i Meinerzhagen i Stauffs företagsgrupp. Voswinkel är en av världens fem största tillverkare av hydrauliska snabbkopplingar. Det väletablerade företaget tillverkar även ett stort sortiment slangarmaturer – i synnerhet högtrycksarmaturer – samt rörledningar tillverkade efter kundspecifikationer, primärt för produktion av anläggningsmaskiner, jordbruksmaskiner och nyttofordon.

Under affärsåret 2015 uppvisade företagen i Stauff Gruppenen en extern omsättning på 230 miljoner euro.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com