Middelstrykk-svingskrukoblinger

(Werdohl, Januar 2017)

Nyhet i Stauff Connect-programmet: Middelstrykk-svingskrukoblinger

Vektsparende og kompakt 

Hele rørskrukoblingsprogrammet for hydraulikk fra egen utvikling og produksjon: Med dette kravet ble Stauff Connect brakt på markedet på begynnelsen av 2015. Allerede fra begynnelsen av fantes det et omfattende sortiment, som likevel stadig videreutvikles. Nytt i programmet er vinkel-svingskrukoblingene RSWND i middelstrykk-utførelse. De utfyller det allerede tilgjengelige programmet med vinkel-svingskrukoblinger RSW for høytrykksanvendelser med en serie for levere driftstrykk, dvs. for opptil 250 bar. Akkurat som serien RSW gjør også RSWND-serien det mulig med vinkelinnstillbar og svingbar kobling i en metrisk rørledning i en vinkel på 90°. Da det tillatte trykkområdet er lavere, er den nye serien tydelig mer kompakt og opptil 25 % lettere utført – et plusspoeng spesielt i mobilhydrauliske anvendelser. Takket være de reduserte målene kan det i konstruksjonen plasseres flere svingskrukoblinger tettere etter hverandre. Dette gjør det mulig med en mer kompakt konstruksjon.

Stauff produserer RSWND-serien for alle vanlige metriske utvendige rørdiametre fra 6 til 22 mm i den lette serien, hhv. fra 6 til 20 i den tyngre serien. For utvendige rørdiametre på 4, 6 og 8 mm står i tillegg en ekstra lett serie til disposisjon.

De nye middelstrykk-svingskrukoblingeneleveres i fire varianter: med metriske og tommeinnskruingsgjenger og med elastomertetning (myktettende) eller tetningskantring (metallisk tettende) på innskruingsstussen. Den metallisk tettende varianter leveres komplett uten innvendig liggende tetninger, slik at de også kan brukes i ledningssystemer for aggressive medier eller i områder med høye temperaturer.

Som alle Stauff Connect-skruforbindelser er også RSWND-serien belagt med en korrosjonsbestandig sink/nikkel-overflate.

Med egenskapsprofilen er RSWND den ideelle svingskrukoblingen for bruksområder innen lav- og middelstrykkområdet, der det i tillegg til ubegrenset sving- og innretningsevne ved montering også er ønskelig med en kompakt og lett konstruksjonsmåte.

Bilde 1:

Vinkel-svingskrukoblingene i serien RSWND kompletterer Stauff Connect-programmet
(Fabrikkbilde: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Last ned bilde (JPG, 1500x1500px)

Bilde 2:

Den nye serien blir produsert i ulike gjenge- og tetningsvarianter
(Fabrikkbilde: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Last ned bilde (JPG, 2800x1200px)

Om STAUFF

Fra stamsetet i Werdohl har Stauff-gruppen utviklet, produsert og solgt ledningskomponenter og hydraulikktilbehør til maskin- og anleggsbygg og industrielt vedlikehold i mer enn 50 år. Til produktprogrammet hører aktuelt ca. 33 000 standardkomponenter, samt et mangfold av spesial- og systemløsninger som kan omsettes etter kundenes angivelser eller på basis av egne utviklinger.

Egne produksjon- og salgsanlegg i 18 land i øyeblikket og det nære samarbeidet med et utbredt nettverk av handelspartnere og fabrikkrepresentanter i samtlige industriland sikrer en høy tilstedeværelse og tilgjengelighet, samt gjør det mulig med maksimal servicekompetanse på stedet. 

Over hele verden er ca. 1 150 medarbeidere aktive for Stauff, og av disse befinner ca. 350 seg ved de tre anleggene i Tyskland: Werdohl (administrasjon og produksjon), Plettenberg (produksjon) og Neuenrade (logistikk).

Siden april 2015 har Voswinkel GmbH med ca. 230 medarbeidere ved to verk i Meinerzhaben tilhørt Stauff-selskapsgruppen. Voswinkel gjelder som en av verdens fem største produsenter av hurtiglåskoblinger for hydraulikk. Det etablerte tradisjonsselskapet produserer utover dette et omfangsrikt program av slangearmaturer – spesielt for høytrykksområdet – samt kundespesifikke rørledninger, primært for byggemaskin-, landmaskin- og nyttekjøretøyskonstruksjon.

I regnskapsåret 2015 oppnådde foretakene i Stauff-gruppen en ekstern omsetning på over EUR 230 millioner.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com