Stauff introducerar en bärbar skärring-monteringsmaskin

(Werdohl, Februari 2017)

Stauff introducerar en bärbar skärring-monteringsmaskin

Flexibelt, mobilt och robust – Stauffs Press-sortiment växer

Stauff erbjuder en ny monteringsmaskin för bearbetning av mindre och medelhöga styckantal, samt översyn och reparation av ledningar, som kan användas obegränsat mobilt tack vare strömförsörjning från batteri och en transportväska på hjul. Maskinen är avsedd för tryckstyrd montering av skärringar på rör med en ytterdiameter på upp till 42 mm, och kan utföra upp till 200 monteringar med en batteriladdning.

Skälet till denna nyutveckling var att vi ville erbjuda användarna bästa tänkbara flexibilitet för hydrauliken och göra det möjligt att montera rörkopplingarnas skärringar direkt på användningsplatsen, t.ex. på en byggplats. Ofta måste montering på plats utföras under besvärliga förhållanden. Men tack vare denna maskin förenklas monteringspersonalens arbete.

Det är två viktiga egenskaper som ger förutsättningen för detta: Maskinen med beteckning SPR-PRC-H-M har en kompakt konstruktion och ligger – tillsammans med tillbehör och andra monteringeverktyg – i en medföljande transportväska på hjul. Den låga maskinvikten under 7 kg (inklusive batteri) underlättar användning på plats. Maskinen kan användas som ett handverktyg på arbetsplatsen eller monteras på en trefot eller en bordshållare. 

Den nya Stauff Press-maskinen kräver ingen extern strömförsörjning. Den är en ”stand alone”-lösning och får sin energi från ett kraftfullt litium-jonbatteri som möjliggör upp till 200 monteringar på en laddning, beroende på rörets diameter. 

Serviceväskan innehåller ett reservbatteri som standard. Där finns också batteriladdaren.

Maskinen, som kommer att presenteras första gången på Hannover-mässan, kan förmontera skärringar på metriska rör-ytterdiametrar från 6 till 42 mm i lätt utförande, och från 6 till 38 mm i tungt utförande. Monteringen är tryckstyrd. Inställningsparametrarna som krävs för varje enskild diameter är präglade på maskinen.

Eftersom användaren bara behöver några sekunder för att byta verktyg och ändra monteringsparametrarna kan även rörkopplingar i olika storlek och från olika serien monteras effektivt. Den höga processäkerheten och pålitligheten som alla maskiner i Stauffs Press-sortiment är kända för är också garanterad. 

I vårt utvecklingsmål att erbjuda högsta tänkbara flexibilitet ingår även att den nya maskinen ska lämpa sig för seriemontering. Den säkerställs bland annat genom att SPR-PRC-H-M i regel kan utföra upp till 200 monteringar på bara en batteriladdning. Men enligt de erfarenheter Stauff har dragit ur den första avslutade fälttestfasen kommer maskinen i huvudsak att användas för underhåll och service av ledningar på plats, för slutlig montering av anläggningskomponenter hos slutkunden eller tas med i servicefordonet av hydraulserviceföretagen.

Bild 1:

Kompakt och mobil utan begränsning: Den nya monteringsmaskinen i Stauffs Press-sortiment klarar sig utan extern energiförsörjning
(Fabriksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Ladda ned bild (JPG, 2000x2293px)

Om STAUFF

Företagen inom STAUFF gruppen, där även VOSWINKEL GmbH ingår sedan april 2015, utvecklar, producerar och distribuerar ledningskomponenter och hydraultillbehör för industriell maskin- och anläggningstillverkning och service sedan mer än 50 år.

För tillfället ingår cirka 40 000 standardkomponenter ur tio produktgrupper i vårt produktutbud. Vi erbjuder också en mängd olika special- och systemlösningar som tillverkas efter kundens önskemål eller baserat på vårt eget utvecklingsarbete.

Tack vare filialer i 18 länder och vårt nära samarbete med ett brett nätverk affärspartner och fabriksrepresentanter i samtliga industriländer kan vi erbjuda hög närvaro och tillgänglighet samt säkerställa maximal servicekompetens lokalt på plats.

STAUFF gruppen har cirka 1 350 anställda över hela världen, varav cirka 550 arbetar vid någon av våra fem anläggningar i Tyskland.

Under affärsåret 2016 uppvisade företagen i STAUFF gruppen en extern omsättning över 210 miljoner euro.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com