Stauff-valikoiman uutuus: Kierrettävät kulmakierreliittimet

(Werdohl, Elokuu 2017)

Stauff-valikoiman uutuus: Kierrettävät kulmakierreliittimet

Lisää liikevapautta hydraulijohtojärjestelmiin

Stauff laajentaa putkiliittimiensä valikoimaa kierrettävällä kulmakierreliittimellä. Nämä liitäntäelementit, joiden liitännässä on lisäkierreakseli tuovat hydraulijohtoon keskeytymätöntä liikevapautta – esim. rakennuskoneiden liikkuvissa asennuksissa tai pyöräkuormaimen kulmanivelissä – ja parantavat siten hydraulijärjestelmän vuotovarmuutta.

FI-DGWESV-tyyppiset kierreliitännät ovat rakenteeltaan kompakteja, ja ne on toteutettu tarkasti näitä sovelluksia varten: Liitännät mahdollistavat säännölliset tai epäsäännölliset kierre-, kääntö- ja heiluriliikkeet johdon ja koneosan välissä käytön aikana, esim. painetta johtavien letkujohtojen jännitteettömissä liitäntävarusteissa, jotka on varustettu DIN 3865 standardin vaatimuksia vastaavasti tiivistekartioliitännällä (DKO). Lisäksi ne estävät kiertymisen ja liian ahtaat taivutussäteet liikkuvissa letkujohdoissa. 

UudenStauff Connect -rakennesarjan käyttäjillä on alusta lähtien käytössään aukoton valikoima. Toisella kulmakierreliittimen puolella liitäntä muodostetaan aina 24°-sisäkartiolla (malli W standardin DIN 3861 mukaisesti) rakenneko’oissa 6L–42L (kevyt sarja) ja 6S–38S (raskas sarja). Vastapuoli on varustettu valinnaisesti Whithworth-putkikierteellä (G1/8 ... G1-1/2) tai metrisellä kierteellä (M10x1 ... M48x2) ja profiilitiivisterenkaalla. Vakiotiivistemateriaalina käytössä on NBR (Buna-N®). Vaihtoehtoisia tiivistemateriaaleja sekä poikkeavia liitäntävaihtoehtoja on saatavana pyynnöstä.

Kierreliike on toteutettu itsevoitelevalla liukulaakerilla, joka käyttää järjestelmän nestettä voiteluaineena. Näin laakeri on täysin huoltovapaa. Kierreliikkeiden suurin taattu lukumäärä jatkuvassa käytössä riippuu rakennekoosta. Stauff tukee tarpeen vaatiessa mielellään oikeiden komponenttien valinnassa, jotta ne vastaavat konkreettisen käyttötapauksen toimintaedellytyksiä.

Uudet kierreliitännät sopivat korkeintaan 400 baarin käyttöpaineille (2,5-kertainen varmuus ja riippuen rakennesarjasta, toteutuksesta ja liittimen rungon rakennekoosta). Kierreliitännät on – kuten koko Stauffin liitäntäsarja – pinnoitettu korkealaatuisella sinkki/nikkelipinnalla, joka täyttää sekä korroosiosuojan korkeimmat vaatimukset sekä ulkonäölle asetetut vaatimukset.

Kuvat 1:

FI-DGWESV-tyypin uudet Stauff-kierreliitännät tasaavat käytönaikaisia tasaisia ja
epätasaisia liikkeitä johdon ja koneenosan välillä
(Laitoskuva: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Lataa kuva (JPG, 1500x1500px)

Kuvat 2:

Lisäkierreakseli liitännässä mahdollistaa hydraulijohdon keskeytymättömän liikevapauden
(Laitoskuva: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Lataa kuva (JPG, 3000x3000px)

STAUFF yrityksenä

Yli 50 vuoden ajan STAUFF Groupin yritykset, joihin kuuluu myös huhtikuusta 2015 lähtien VOSWINKEL GmbH, kehittävät, tuottavat ja myyvät johtokomponentteja ja hydrauliikkavarusteita kone- ja laitteistorakentamiseen sekä teollisuuskunnossapitoon.

Tuoteohjelma käsittää tällä hetkellä noin 40000 vakiokomponenttia kymmenessä tuoteryhmässä sekä paljon erikois- ja järjestelmäratkaisuja, joiden valmistus perustuu joko asiakkaan määritelmiin tai omaan kehitystyöhön.

Paras mahdollinen saatavuus ja paikan päällä tapahtuva huoltovalmius on taattu, sillä toimipaikkoja löytyy 18 maasta ja yhteistyö kattavassa verkostossa kauppakumppaneiden ja tehdasedustusten kanssa on tiivistä.

STAUFF Group työllistää maailmanlaajuisesti noin 1350 työntekijää, joista 550 työskentelee Saksan viidessä toimipaikassa.

Toimintavuonna 2016 STAUFF Groupin yritysten ulkoinen myynti oli yli 210 miljoonaa euroa.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com