Nieuw in het Stauff-assortiment: Haakse inschroefverbindingen

(Werdohl, Augustus 2017)

Nieuw in het Stauff-assortiment: Haakse inschroefverbindingen 

Bewegingsvrijheid in het hydraulische leidingstelsel brengen

Stauff breidt zijn schroefverbindingenassortiment uit met haakse inschroefverbindingen. Deze verbindingselementen met een extra draai-as in de aansluiting brengen continue bewegingsvrijheid in de hydrauliekleiding – bijvoorbeeld aan beweeglijke aanbouwcomponenten van machines of de knikscharnieren van shovels. Dit resulteert in een aanzienlijk hogere lekkageveiligheid van het hydraulische systeem.

De compact uitgevoerde schroefverbindingen van het type FI-DGWESV worden exact voor dit soort toepassingen ontwikkeld: Zij maken de compensatie van regelmatige of onregelmatige draai-, kantel-, en pendelbewegingen tussen leiding en machineonderdeel tijdens de werking mogelijk, bijv. bij de spanningsvrije aansluiting van drukslangleidingen die met aansluitkranen met afdichtingsconus (DKO) conform DIN 3865 zijn uitgerust. Bovendien voorkomen ze het optreden van torsie en te nauwe buigradii aan bewegende slangleidingen. 

De gebruikers van de nieuwe reeks uit de serie Stauff Connect kunnen van meet af aan beschikken over een compleet programma. Aan de ene kant van de haakse inschroefverbinding vindt de aansluiting altijd plaats via een 24°-binnenconus (vorm W overeenkomstig DIN 3861) in de maten 6L t/m 42L (lichte bouwserie) resp. 6S t/m 38S (zware bouwserie). De andere zijde kan naar keuze met een Whitworth-buisdraad (G1/8 t/m G1-1/2) of een metrische schroefdraad (M10x1 t/m M48x2) met profielafdichtring uitgerust. Als standaard afdichtingsmateriaal wordt NBR (Buna-N®) gebruikt. Alternatieve materialen zijn op aanvraag leverbaar, evenals afwijkende aansluitingen.

De draaibeweging wordt via een zelfsmerend glijlager gerealiseerd, dat de systeemvloeistof als smeermiddel gebruikt. Hierdoor is het lager volkomen onderhoudsvrij. Het maximaal toegestane aantal draaibewegingen tijdens continu bedrijf is afhankelijk van de bouwgrootte. Stauff ondersteunt desgewenst en in overeenstemming met de randvoorwaarden graag bij de selectie van het juiste component bij concrete toepassingen.

De nieuwe schroefverbindingen zijn geschikt voor bedrijfsdrukken tot 400 bar (met 2,5-voudige beveiliging en in relatie tot de bouwserie, uitvoering en bouwgrootte van het vastschroefelement). Net als het complete schroefverbindingsprogramma van Stauff zijn zij met een hoogwaardige zink/nikkel-oppervlak gecoat, dat voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot corrosiebestendigheid alsook uiterlijk.

Afbeelding 1:

De nieuwe Stauff-draaischroefverbindingen van het type FI-DGWESV vangen regelmatige en
onregelmatige bewegingen tussen leiding en machineonderdeel tijdens het bedrijf op
(Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 1500x1500px)

Afbeelding 2:

De extra draai-as in de aansluiting zorgt voor continue bewegingsvrijheid in de hydrauliekleiding
(Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 3000x3000px)

Over STAUFF

Al meer dan 50 jaar ontwikkelen, produceren en verkopen de ondernemingen van de STAUFF Groep, waartoe sinds april 2015 ook VOSWINKEL GmbH behoort, leidingcomponenten en hydrauliektoebehoren voor de machine- en installatiebouw en voor industrieel onderhoud.

Tot het productprogramma behoren momenteel circa 40000 standaardcomponenten in tien productgroepen alsook een groot aantal speciaal- en systeemoplossingen, die op basis van klantbehoeften of op basis van eigen ontwikkelingen worden vervaardigd.

Vestigingen in 18 landen en de nauwe samenwerking met een dicht netwerk van handelspartners en fabrieksvertegenwoordigingen in alle industrielanden zorgen voor maximale beschikbaarheid en voor een maximale servicecompetentie ter plaatse.

Wereldwijd zijn er voor de STAUFF Groep ongeveer 1350 medewerkers werkzaam, waarvan 550 in vijf vestigingen in Duitsland:

In het boekjaar 2016 hebben de ondernemingen van de STAUFF Groep een externe omzet van meer dan 210 miljoen euro behaald.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com