Tuhoutumaton: Stauffin ja Voswinkelin komponentit maataloustekniikassa

(Werdohl, Syyskuu 2017)

Tuhoutumaton: Stauffin ja Voswinkelin komponentit maataloustekniikassa

Kestävät hyvin aggressiivisia aineita

Käyttö maataloustekniikassa asettaa suuria vaatimuksia putki- ja letkuliitäntöjen ja -kiinnitysten kaltaisten hydrauliikkajohtokomponenttien korroosionkestävyydelle. Ne eivät altistu ainoastaan tavanomaisille säästä ja ilmastosta johtuville vaaroille, vaan joutuvat usein kosketuksiin myös erityisen aggressiivisten aineiden kanssa: fosfaatti- tai typpipitoiset lannoitteet, kasvinsuojeluaineet, puhdistustiivisteet, öljyt ja muut aineet. 

Stauff, yksi johtokomponenttien ja hydrauliikkatarvikkeiden johtavista valmistajista, jonka päätoimipaikka on Werdohlissa, Saksassa, on jo yli kymmenen vuoden ajan käyttänyt sinkki/nikkeli-pinnoitetta teräksestä valmistetuille komponenteille. Tämä tarjoaa tavanomaisiin sinkityksiin sekä myös muiden valmistajien sinkki/nikkeli-malleihin verrattuna erityisen suuren suojan punaruostetta/perusmetallikorroosiota vastaan. Suuri osuus portfoliosta, johon kuuluvat vuodesta 2015 lähtien myös oma putkiliitosvalikoima Stauff Connect sekä Voswinkelin letkuarmatuurit, on varustettu vakiona kromi-VI-vapaalla sinkki/nikkeli-pinnoitteella. 

Oma koetusalusta kaikille vaarallisille aineille

Pinnoite tarjoaa yli 1200 tunnin suojan punaruostetta/perusmetallikorroosiota vastaan käytännönläheisissä testiolosuhteissa suolasuihkutususvakammiossa standardin DIN EN ISO 9227 mukaisesti. Se ylittää näin esimerkiksi VDMA:n laatuvaatimuksessa 24576 määritellyt korkeimmat vaatimukset. Muita normeja tai valmistajienvälisiä sitovia määräyksiä, esimerkiksi lannoiteaineiden kestävyydestä ei kuitenkaan ole olemassa. Thomas Butzki, Stauffin Werdohlin teknologiakeskuksen testilaboratorion johtaja: "Meille laatukomponenttien valmistajana ei suolasuihkutususvatesti ole ainoana verrattavana kriteerinä riittävä." Omalla, erityisesti raaka-aineiden ja pintojen kestävyyden mittaamiseen kehitetyllä koetusalustalla sinkki/nikkeli-pinnoitteiset Stauff- ja Voswinkel-komponentit altistetaan aggressiivisille aineille, esimerkiksi hydrauli-, voitelu- ja moottoriöljyille, polttoaineille, jäähdytysaineille, jarrunesteille jne. "Tarjoamme maatalouskoneiden valmistajille tuotteittemme yksilöllisiä testejä lannoittimilla, kasvinsuojeluaineilla, puhdistustiivisteillä ja monilla muilla aineilla. Selkeästi määritellyt, käytännönläheiset olosuhteet ja ajanjaksot sekä vastaava dokumentaatio tekevät sinkki/nikkeli-pinnoitteemme analyysistä todennettavan ja ne todistavat pinnoitteen kestävyyden objektiivisesti", sanoo Butzki.

Kuvat 1:

Stauffin kehittämä sinkki/nikkeli-pinnoite – tässä Stauff Line -sarjan tuotteita – on osoittautunut hyväksi maataloustekniikan arjessa
(Laitoskuva: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Lataa kuva (JPG, 3300x4300px)

Kuvat 2:

Integroidulla poistoimulaitteistolla varustettu testialue mahdollistaa testit mitä erilaisimmilla aineilla, joihin rakenneosat upotetaan lyhyt- tai pitkäkestoisesti
(Laitoskuva: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Lataa kuva (JPG, 3000x2000px)

STAUFF yrityksenä

Yli 50 vuoden ajan STAUFF Groupin yritykset, joihin kuuluu myös huhtikuusta 2015 lähtien VOSWINKEL GmbH, kehittävät, tuottavat ja myyvät johtokomponentteja ja hydrauliikkavarusteita kone- ja laitteistorakentamiseen sekä teollisuuskunnossapitoon.

Tuoteohjelma käsittää tällä hetkellä noin 40000 vakiokomponenttia kymmenessä tuoteryhmässä sekä paljon erikois- ja järjestelmäratkaisuja, joiden valmistus perustuu joko asiakkaan määritelmiin tai omaan kehitystyöhön.

Paras mahdollinen saatavuus ja paikan päällä tapahtuva huoltovalmius on taattu, sillä toimipaikkoja löytyy 18 maasta ja yhteistyö kattavassa verkostossa kauppakumppaneiden ja tehdasedustusten kanssa on tiivistä.

STAUFF Group työllistää maailmanlaajuisesti noin 1350 työntekijää, joista 550 työskentelee Saksan viidessä toimipaikassa.

Toimintavuonna 2016 STAUFF Groupin yritysten ulkoinen myynti oli yli 210 miljoonaa euroa.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com