Stauff breidt productiecapaciteit in Werdohl uit

(Werdohl, April 2018)

Stauff breidt productiecapaciteit in Werdohl uit

Investering in krachtige transfermachines

Stauff heeft bij de hoofdvestiging van de onderneming in Werdohl een ronddraaiende transfermachine voor schroefdraadpijpverbindingen in bedrijf genomen, waarop jaarlijks 1,5 miljoen hoek-, T-schroefverbindingen en kruisstukken op basis van ruwe smeedstukken geproduceerd kunnen worden.

Daarmee reageert de complete aanbieder van alle componenten van hydraulische leidingen op de grote vraag naar het eigen programma schroefdraadpijpverbindingen 'Stauff Connect', dat in 2015 in Duitsland op de markt kwam. Een tweede transfermachine voor de productie van rechte verbindingen van stangmateriaal met een twee keer zo grote output wordt naar verwachting in april in bedrijf genomen.

"Met deze krachtige installaties verhogen we dit jaar onze productiecapaciteit van 10 op 15 miljoen stukken en garanderen we onze klanten ook met het oog op de momenteel alsmaar stijgende vraag een nog grotere beschikbaar", aldus Ralf Oberbossel, als directeur bij Stauff onder andere verantwoordelijk voor de verspanende productie, over de investering voor een totaal bedrag van 6,2 miljoen euro. Als gevolg van de goede conjunctuur noteert de onderneming een duidelijke groei bij alle tien de productgroepen, de sterkste zoals verwacht bij Stauff Connect. Het verbindingsprogramma is bedoeld voor verbindingen en aansluitingen van metrische buizen met diameters van 6 tot 42 mm overeenkomstig DIN 2353 en ISO 8434-1.

Door de individueel te programmeren CNC-besturing van de transfermachines, het volautomatisch inspannen van de ruwe stukken en de goede toegankelijkheid van de bewerkingsstations voor korte inrichttijden en snel wisselen van gereedschappen worden de productieprocessen geoptimaliseerd en wordt een constant hoge productkwaliteit gegarandeerd. Bovendien staan er op de locatie Werdohl voor het op korte termijn produceren van kleine en middelgrote series alsmede van klantspecifieke varianten ultramoderne werktuigmachines ter beschikking.

Groeiende vraag naar alle buiscomponenten

"We hebben ons bij alle stappen die onze klanten korte levertijden garanderen, op tijd voorbereid op de nog steeds groeiende vraag", zegt Oberbossel. Het is niet meer dan consequent dat de toename van de productiecapaciteit gepaard gaat met de uitbreiding van magazijnoppervlak en logistiek. Vorig jaar werden in het geautomatiseerde logistiek centrum Neuenrade, in de directe omgeving van de productiefabriek in Werdohl, de containerstandplaatsen uitgebreid tot meer dan 55.000, de palletstandplaatsen tot ruim 10.500. In Neuenrade is ook een van de ervaren galvanotechnische dienstverleners van de onderneming gevestigd. Op die manier zijn voor het coaten van de componenten met het hoogwaardige zink/nikkel-oppervlak en de daaropvolgende montage ervan korte lijnen en snelle levering gegarandeerd. 

Sinds de overname van de Voswinkel GmbH in 2015 is de Stauff Groep een van de toonaangevende fabrikanten van snelkoppelingen en slangarmaturen. Al eind 2017 werd geïnvesteerd in de productie van de Voswinkel-producten en werden multispil-automaten van oudere datum eveneens vervangen door een transfermachine. Ook hier wordt in de loop van dit jaar nog zo'n machine in bedrijf genomen. Jörg Deutz, CEO van de Stauff Groep: "Momenteel wordt onze strategie om samen met de Voswinkel-producten alle componenten voor hydraulische leidingen uit één hand aan te bieden, door de markt bevestigd. Ook internationaal bereiken wij in slechts enkele jaren na de introductie van Stauff Connect en de overname van Voswinkel onder de complete aanbieders, die alle producten zelf ontwikkelen en produceren, een van de plaatsen aan de top." 

Sinds de bundeling van verkoop en logistiek begin januari 2018 kunnen klanten van beide ondernemingen alle producten via de Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG uit één hand aanschaffen.

Afbeelding 1:

Met een nieuwe transfermachine reageert Stauff op de grote vraag naar 'Stauff Connect'
(Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 6720x4480px)

Afbeelding 2:

Een verwerkingsstation van de Riello
(Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 6720x4480px)

Over STAUFF

Al meer dan 50 jaar ontwikkelen, produceren en verkopen de ondernemingen van de STAUFF Groep, waartoe sinds april 2015 ook VOSWINKEL GmbH behoort, leidingcomponenten en hydrauliektoebehoren voor de machine- en installatiebouw en voor industrieel onderhoud.

Tot het productprogramma behoren momenteel circa 40000 standaardcomponenten in tien productgroepen alsook een groot aantal speciaal- en systeemoplossingen, die op basis van klantbehoeften of op basis van eigen ontwikkelingen worden vervaardigd.

Vestigingen in 18 landen en de nauwe samenwerking met een dicht netwerk van handelspartners en fabrieksvertegenwoordigingen in alle industrielanden zorgen voor maximale beschikbaarheid en voor een maximale servicecompetentie ter plaatse.

Wereldwijd zijn er voor de STAUFF Groep ongeveer 1400 medewerkers werkzaam, waarvan 560 in vijf vestigingen in Duitsland:

In het boekjaar 2017 hebben de ondernemingen van de STAUFF Groep een externe omzet van meer dan 236 miljoen euro behaald.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com