Stauff ökar sin produktionskapacitet i Werdohl

(Werdohl, April 2018)

Stauff ökar sin produktionskapacitet i Werdohl

Investering i kraftfulla rundtaktmaskiner

Stauff har utökat sin huvudanläggning i Werdohl med en rundtaktmaskin för rörkopplingar, som årligen kan tillverka cirka 1,5 miljoner vinkel- och t-kopplingar samt rörkors av smidesämnen.

Därmed reagerar vi i egenskap av totalleverantör av alla hydraulledningskomponenter på den stora efterfrågan som skapades av vår egen rörkopplingsserie ”Stauff Connect”, som introducerades på den tyska marknaden år 2015. Ännu en rundtaktmaskin för tillverkning av raka kopplingar ur stångmaterial som kommer att ha en dubbelt så hög produktionskapacitet förväntas vara i drift i april.

”Med hjälp av dessa anläggningars stora kapacitet kommer vi i år att öka vår produktion från 10 till 15 miljoner delar och säkerställer därmed att våra kunder får ännu bättre tillgång till våra produkter, trots den ökade efterfrågan”, förklarar Ralf Oberbossel, som i rollen av VD hos bland annat ansvarar för skärande bearbetning, investeringen på sammanlagt 6,2 miljoner euro. Utifrån rådande konjunktur har företaget en stadig tillväxt inom samtliga allt som allt tio produktgrupper. Den kraftigaste tillväxten har, som väntat, Stauff Connect. Rörkopplingsserien har utvecklats enligt DIN 2353 och ISO 8434-1 för att koppla och ansluta metriska rörledningar med en diameter från 6 till 42 mm.

Rundmaktmaskinernas CNC-styrning kan programmeras individuellt, ämnena spänns fast helautomatiskt och dess arbetsstationer är lättåtkomliga vilket ger korta inställningstider och snabba verktygsbyten. På så sätt optimeras produktionsprocessen och en konstant hög produktkvalitet kan garanteras. Dessutom har anläggningen i Werdohl toppmoderna bearbetningsanläggningar som snabbt kan tillverka och bearbeta mindre och mellanstora serier samt kundspecifika utföranden.

Växande efterfrågan på alla ledningskomponenter

”Vi har i alla led förberett oss i god tid på den ökande efterfrågan så att våra kunder kan garanteras korta leveranstider”, säger Oberbossel. Utbyggnaden av lageryta och logistik går konsekvent hand i hand med ökningen av produktionskapaciteten. Förra året ökade lagerutrymmet till över 55 000 behållare och fler än 10 500 lastpallar i det automatiserade logistikcentret i Neuenrade som ligger alldeles i närheten av produktionsanläggningen i Werdohl. I Neuenrade finns också det erfarna galvaniseringsföretag som företaget anlitar. Därmed garanteras korta resvägar och snabb leverans av komponenter monterade komponenter med högvärdig ytbehandling i zink/nickel. 

Stauff gruppen är sedan förvärvet av Voswinkel GmbH år 2015 en ledande tillverkare av snabbkopplingar och slangarmaturer. Investeringen i Voswinkel-produkterna startade redan 2017, och gruppen har även bytt automatiska flerspindelmaskiner av äldre utförande mot en transfermaskin. Under året kommer ännu en transfermaskin tas i drift. Jörg Deutz, Stauff gruppens CEO: ”Vår strategi att tillsammans med Voswinkel-produkterna kunna erbjuda alla hydraulledningskomponenter under ett tak har uppskattats av marknaden. Bara några få år efter introduceringen av Stauff Connect och förvärvet av Voswinkel intar vi även en av de främsta platserna bland totalleverantörer som själva utvecklar och tillverkar sina produkter.” 

Sedan distribution och logistik har slagits samman i början av januari 2018 kan båda företagens kunder köpa alla produkter på samma ställe genom Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG.

Bild 1:

Med den nya rundtaktmaskinen reagerar Stauff på den stora efterfrågan på ”Stauff Connect”
(Fabriksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Ladda ned bild (JPG, 6720x4480px)

Bild 2:

En bearbetningsstation av Riello
(Fabriksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Ladda ned bild (JPG, 6720x4480px)

Om STAUFF

Företagen inom STAUFF gruppen, där även VOSWINKEL GmbH ingår sedan april 2015, utvecklar, producerar och distribuerar ledningskomponenter och hydraultillbehör för industriell maskin- och anläggningstillverkning och service sedan mer än 50 år.

För tillfället ingår cirka 40 000 standardkomponenter ur tio produktgrupper i vårt produktutbud. Vi erbjuder också en mängd olika special- och systemlösningar som tillverkas efter kundens önskemål eller baserat på vårt eget utvecklingsarbete.

Tack vare filialer i 18 länder och vårt nära samarbete med ett brett nätverk affärspartner och fabriksrepresentanter i samtliga industriländer kan vi erbjuda hög närvaro och tillgänglighet samt säkerställa maximal servicekompetens lokalt på plats.

STAUFF gruppen har cirka 1400 anställda över hela världen, varav cirka 560 arbetar vid någon av våra fem anläggningar i Tyskland.

Under affärsåret 2017 uppvisade företagen i STAUFF gruppen en extern omsättning över 236 miljoner euro.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com