Stauff breidt het laskoppelingsprogramma uit

(Werdohl, Mei 2018)

Stauff breidt het laskoppelingsprogramma uit

Nieuwe series voor veeleisende toepassingen, bijv. in de krachtcentraletechniek

Met de series FI-SNR en FI-ASV breidt Stauff het productaanbod van de Stauff Connect-laskoppelingen uit. Deze verbindingstechnologie wordt weliswaar in diverse toepassingen in toenemende mate door de montagevriendelijkere omvormsystemen, zoals Stauff Form, vervangen. Maar naar laskoppelingen zal ook in de toekomst vraag blijven bestaan – vooral vanuit de zware industrie en de krachtcentraletechniek, waar de eisen zeer hoog liggen.

Als aanbieder van volledige assortimenten in het premium segment blijft Stauff daarom ook deze productserie consequent verder ontwikkelen: per direct zijn er twee extra bouwseries leverbaar. Bij de eerste met de aanduiding FI-SNR betreft het 24°-lasconusreducties met O-Ring. Hier kan de gebruiker een leiding d.m.v. lassen aan een standaard vastschroefelement met genormeerde 24°-binnenconus aanpassen, waarbij de nominale grootte van de aan te sluiten buis kleiner is dan het vastschroefelement – vandaar de reductie. Deze bouwserie is in de bouwgrootten 8/6L (lichte bouwserie) tot 30/25S (zware bouwserie) leverbaar.

De tweede bouwserie FI-ASV is een rechte aanlaskoppeling voor buizen. Deze wordt als set geleverd, die uit een lasconus, vastschroefelement om vast te lassen en een gangbare wartelmoer bestaat. Deze schroefverbinding verbindt twee buizen met dezelfde buitendiameters met elkaar, waarbij aan beide zijden gelast moet worden. Deze schroefverbindingen zijn als zware bouwserie in de maten 10S tot en met 38S beschikbaar.

Net als de serie FI-SNR worden ook de schroefkoppelingen uit de bouwserie FI-ASV gefosfateerd geleverd, omdat componenten met deze oppervlakcoating zonder gezondheidsrisico's gelast kunnen worden. Alle andere toegepaste componenten (vastschroefelement, wartelmoeren) zijn echter, zoals gebruikelijk voor het Stauff Connect-programma, voorzien van de hoogwaardige zink/nikkel-coating.

Met de twee nieuwe bouwseries breidt Stauff het standaard catalogusassortiment met laskoppelingen in het omvangrijke Stauff Connect-programma uit, dat tot op heden al uit vier verschillende uitvoeringen bestond: rechte inlas-schotfittingen, rechte aanlaskoppelingen, hoek-aanlaskoppelingen en 24°-lasconussen met O-ring. Nu zijn er voor gebruikers zes bouwseries beschikbaar.

Afbeelding 1:

De nieuwe bouwserie van de rechte aanlaskoppeling voor buizen type FI-ASV
(Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 2500x2500px)

Afbeelding 2:

Nieuw in het Stauff-assortiment: 24°-lasconusreductie met O-ring type FI-SNR
(Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 2500x2500px)

Over STAUFF

Al meer dan 50 jaar ontwikkelen, produceren en verkopen de ondernemingen van de STAUFF Groep, waartoe sinds april 2015 ook VOSWINKEL GmbH behoort, leidingcomponenten en hydrauliektoebehoren voor de machine- en installatiebouw en voor industrieel onderhoud.

Tot het productprogramma behoren momenteel circa 40000 standaardcomponenten in tien productgroepen alsook een groot aantal speciaal- en systeemoplossingen, die op basis van klantbehoeften of op basis van eigen ontwikkelingen worden vervaardigd.

Vestigingen in 18 landen en de nauwe samenwerking met een dicht netwerk van handelspartners en fabrieksvertegenwoordigingen in alle industrielanden zorgen voor maximale beschikbaarheid en voor een maximale servicecompetentie ter plaatse.

Wereldwijd zijn er voor de STAUFF Groep ongeveer 1400 medewerkers werkzaam, waarvan 560 in vijf vestigingen in Duitsland:

In het boekjaar 2017 hebben de ondernemingen van de STAUFF Groep een externe omzet van meer dan 236 miljoen euro behaald.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com