Optimering av bæreskinnemuttere av typen SM

(Werdohl, November 2018)

Optimering av bæreskinnemuttere av typen SM 

Forenklet montering og økt fasthet

Bæreskinnemuttere av typen SM fra STAUFF gjør det mulig med montering av rør-, slange- og kabelklemmer, f.eks. i blokkform tilsvarende DIN 3015, på bæreskinner av typen TS, som er tilgjengelige i flere ulike byggehøyder.

Hovedfordelen med denne monteringsvarianten ligger på hånden: I motsetning til sveising eller skruing, de ellers vanlige variantene, kan posisjoneringen av klemmene langs bæreskinnen enkelt tilpasses før den endelige tilskruingen; klemmer kan også legges til eller fjernes uten problemer via sideveis åpninger i bæreskinnen.

Allerede i 2014 ble produksjonsprosessen omstilt fullstendig. Siden dette har bæreskinnemuttere blitt produsert i stål som kaldflytpressdel og deretter utført med et høykvalitets sink/nikkel-belegg, slik de også utgjør leveringsstandarden for størsteparten av de ytterligere produktene fra området STAUFF klemmer. Denne overflaten overbeviser med sin bestandighet mot rødrust/grunnmetallkorrosjon i saltsprøyttåketesten på minst 1200 timer. Slik kan pålitelige forbindelser med lang levetid realiseres.

For å imøtekomme de økende kundekravene til forenklet montering, demontering og økt fasthet, gjennomgikk bæreskinnemutterne til slutt en ytterligere optimalisering, og konturen ble tilpasset.

Den nedre delen ble lett skråstilt i begge ender, slik at bæreskinnemutteren nå kan dreies videre inn, og slik at ytterligere kontaktflater med bæreskinnen oppstår.

Rillene på oversiden bidrar til et fastere hold av bæreskinnemutteren i bæreskinnen.

Samspillet av skråflater og riller sørger for at bæreskinnemutterne også ved tidvis demontering av klemmer forblir midlertidig på plass og ikke så enkelt som tidligere faller eller sklir ut av bæreskinnen.

Geometrien til bæreskinnemutteren i det øvre området ble tilpasset til dette, slik at plasthetten, som sørger for sikker holding av klemmedelen ved vertikal montering og montering i høyder, ikke lenger rutsjer ut fra ståldelen og forsvinner.

Bilde 1:

(Fabrikkbilde: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Last ned bilde (JPG, 1500x1500px)

Bilde 2:

(Fabrikkbilde: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Last ned bilde (JPG, 1500x1500px)

Bilde 3:

(Fabrikkbilde: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Last ned bilde (JPG, 1500x1500px)

Om STAUFF

I mer enn 50 år har foretakene i STAUFF-gruppen, som siden april 2015 nå også inkluderer VOSWINKEL GmbH, utviklet, produsert og solgt ledningskomponenter og hydraulikktilbehør til maskin- og anleggsbygg og industrielt vedlikehold.

Til produktprogrammet hører aktuelt ca. 40000 standardkomponenter i ti produktgrupper, samt et mangfold av spesial- og systemløsninger som kan produseres etter kundenes angivelser eller på basis av egne utviklinger.

Filialer i 18 land og det nære samarbeidet med et utbredt nettverk av handelspartnere og fabrikkrepresentanter i samtlige industriland sikrer en maksimal tilgjengelighet og servicekompetanse på stedet.

Over hele verden er ca. 1400 medarbeidere aktive for STAUFF-gruppen, og av disse befinner ca. 560 seg ved fem anlegg i Tyskland:

I regnskapsåret 2017 oppnådde foretakene i STAUFF-gruppen en ekstern omsetning på over EUR 236 millioner.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com