LPM-II-plus detecteert verontreinigingen in een vroeg stadium

(Werdohl, December 2018)

LPM-II-plus detecteert verontreinigingen in een vroeg stadium

Real time systeemanalyse met de deeltjesmonitor van Stauff

Voor een probleemloze en onderhoudsarme werking van hydrauliek- en smeersystemen is vooral de zuiverheid van de hydraulische media doorslaggevend. Storingsanalyses tonen aan dat 70 tot 80 procent van alle machine-uitval wordt veroorzaakt door vervuiling van de bedrijfsvloeistoffen als gevolg van onvoldoende olieonderhoud. Exacte hydrauliek- en smeersystemen werken met spleetmaten in het micrometerbereik, zodat zelfs de kleinste vuildeeltjes kunnen leiden tot een hoger energieverbruik door wrijving, verminderde prestaties of vaak kostenintensieve stilstand. Dit resulteert vaak in ongeplande olieverversingen of het vervangen van kwetsbare componenten.

Stauff's LPM-II-plus deeltjesmonitor wordt gebruikt in industriƫle installaties met een maximale werkdruk van 420 bar, waar continue meting of analyse van hydrauliekvloeistoffen vereist is.

De aan klanteisen aangepaste en herziene deeltjesmonitor is een automatische, optische deeltjesteller met krachtige leds, die automatisch de vervuilingsgraad van hydrauliekvloeistoffen bepalen in de vorm van een 8-kanaals meting. Dit maakt een nauwkeurige bepaling van de deeltjesgrootte volgens internationale normen zoals ISO 4406, NAS 1638, AS 4059E en ISO 11218 mogelijk.

De status van de oliereinheid wordt duidelijk aangegeven door middel van een LCD-kleurendisplay en gekleurde leds. De bijbehorende grenswaarden voor deeltjes kunnen met behulp van de bijgeleverde software specifiek aangepast en ingesteld worden.

De LPM-II-plus kan worden gebruikt als een stand-alone-meetinstrument met een intern geheugen voor maximaal 4000 metingen, of het kan worden bediend via twee schakeluitgangen op de PC- en PLC-systeembesturing of parallel via een afstandsweergave-eenheid. 

De optionele USB-aansluiting maakt een directe overdracht van de meetgegevens naar een gegevensdrager mogelijk.

Naast de Modbus- en CAN-businterface biedt de LPM-II-plus nu standaard een 4-20 mA time-division multiplex-interface om ook analoge meetsignalen voor evaluaties te kunnen leveren.

Afhankelijk van de uitvoering is de LPM-II-plus met water-in-olie-sensor en temperatuursensor alsook aansluitkabel en bijbehorende software per direct beschikbaar.

Afbeelding 1:

(Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 2512x3449px)

Afbeelding 2:

(Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 1920x1080px)

Over STAUFF

Al meer dan 50 jaar ontwikkelen, produceren en verkopen de ondernemingen van de STAUFF Groep, waartoe sinds april 2015 ook VOSWINKEL GmbH behoort, leidingcomponenten en hydrauliektoebehoren voor de machine- en installatiebouw en voor industrieel onderhoud.

Tot het productprogramma behoren momenteel circa 40000 standaardcomponenten in tien productgroepen alsook een groot aantal speciaal- en systeemoplossingen, die op basis van klantbehoeften of op basis van eigen ontwikkelingen worden vervaardigd.

Vestigingen in 18 landen en de nauwe samenwerking met een dicht netwerk van handelspartners en fabrieksvertegenwoordigingen in alle industrielanden zorgen voor maximale beschikbaarheid en voor een maximale servicecompetentie ter plaatse.

Wereldwijd zijn er voor de STAUFF Groep ongeveer 1400 medewerkers werkzaam, waarvan 560 in vijf vestigingen in Duitsland:

In het boekjaar 2017 hebben de ondernemingen van de STAUFF Groep een externe omzet van meer dan 236 miljoen euro behaald.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com