Hitsauspultit ruostumattomasta teräksestä Stauff-pinteille

(Werdohl, Helmikuu 2019)

Hitsauspultit ruostumattomasta teräksestä Stauff-pinteille

Valikoiman laajennus Hannoverin messuille

Hannoverin messuilla Stauff esittelee ensimmäistä kertaa laajennuksen hyväksi havaittujen 

Stauff-pinteiden kiinnitysvalikoimaan. Hitsauspultit, joiden avulla pinteet voidaan kiinnittää suoraan alusrakenteeseen, ovat nyt saatavana myös ruostumattomasta teräksestä.

Hitsauspulteissa – joita on tähän asti saanut vain kuparipinnoitetusta teräksestä valmistettuna – on M6-sisäkierre ja ne korvaavat muuten käytetyt hitsauslevyt, joita käytetään putki-, letku- ja kaapelipinteiden kiinnitykseen vakiorakennesarjassa normia DIN 3015 (osa 1) vastaavasti. Tätä toimintaperiaatetta voidaan tarvittaessa soveltaa myös muihin tavanomaisiin kiinnityselementteihin, esim. kiristyshihnoihin, nippusiteisiin tai kaapelisuoja-aaltoletkuihin. Näin syntyvä liitos on erittäin vakaa ja pinteiden asentaminen on nopeaa ja siten edullista. Monilla käyttöalueilla, kuten esimerkiksi teollisessa kevytrakentamisessa, pulttihitsaus on lisäksi ainoa teknisesti toteutettava ratkaisu pinteiden kiinnittämiseksi alusrakenteeseen.

Valikoiman laajentaminen ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla hitsauspulteilla mahdollistaa tämän liitostekniikan etujen hyödyntämisen myös paikoissa, joissa ruostumaton teräs vallitsee materiaalina. Tämä koskee esim. merenkulun ja offshore-alueita, aggregaatti-, tankki- ja säiliörakentamista sekä prosessikemiaa. Yksi tärkeä lisäkäyttöalue ovat elintarvikejalostuksen koneet ja laitteistot.

Näillä ja muilla teollisuudenaloilla koneenrakentajat ja hydrauliikkavarustelijat voivat nyt hyötyä pinteiden nopeasta ja samalla prosessiturvallisesta asennuksesta – myös ja etenkin vaaka- tai lakiasemassa. Hitsauslevyjen asennus jää pois, muovinen välilevy huolehtii tarvittavasta etäisyydestä pinteen rungon ja alusrakenteen välillä, mikä mahdollistaa näin muiden vakiotarvikkeiden käytön. Hitsauskohtien aikaa vievä jälkikäsittely jää lähes kokonaan pois. Lyhyen hitsausajan ja pistemäisen lämpövaikutuksen ansiosta ei materiaalin vääntymistä esiinny tuskin lainkaan. Pultin täysipintainen liitos työkappaleen kanssa saa aikaan liitoksen erittäin suuren lujuuden. 

Hitsauspultit ovat käytettävissä laatuna 1.4301 (V2A), hitsauspultit laatuina 1.4401 ja 1.4404 (V4A) ovat tällä hetkellä suunnitteilla. Jo nyt saatavana on tarvittava asennustyökalu, joka koostuu pulttihitsauslaitteesta ja hitsauspistoolista sekä asemointiputkesta, hitsauspulttipidikkeestä ja välikeadapterista. Näin käyttäjä saa Stauffilta täydellisen järjestelmän – pinteet, ruostumattomat teräspultit ja asennustyökalut – yhdestä lähteestä.

Kuvat 1:

Hitsauspultit sisäkierteellä korvaavat muuten pinteiden kiinnitykseen
normin DIN 3015 mukaisesti käytetyt hitsauslevyt.
Tämä kiinnitystekniikka on nyt saatavana myös ruostumattomasta
teräksestä
(Laitoskuva: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Lataa kuva (JPG, 1200x950px)

Kuvat 2:

Rakenne yhtenäispinteelle, joka kiinnitetään ruostumattomilla
teräspulteilla alusrakenteeseen
(Laitoskuva: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Lataa kuva (JPG, 1200x1200px)

STAUFF yrityksenä

Yli 50 vuoden ajan STAUFF Groupin yritykset, joihin kuuluu myös huhtikuusta 2015 lähtien VOSWINKEL GmbH, kehittävät, tuottavat ja myyvät johtokomponentteja ja hydrauliikkavarusteita kone- ja laitteistorakentamiseen sekä teollisuuskunnossapitoon.

Tuoteohjelma käsittää tällä hetkellä noin 40000 vakiokomponenttia kymmenessä tuoteryhmässä sekä paljon erikois- ja järjestelmäratkaisuja, joiden valmistus perustuu joko asiakkaan määritelmiin tai omaan kehitystyöhön.

Paras mahdollinen saatavuus ja paikan päällä tapahtuva huoltovalmius on taattu, sillä toimipaikkoja löytyy 18 maasta ja yhteistyö kattavassa verkostossa kauppakumppaneiden ja tehdasedustusten kanssa on tiivistä.

STAUFF Group työllistää maailmanlaajuisesti noin 1400 työntekijää, joista 560 työskentelee Saksan viidessä toimipaikassa.

Toimintavuonna 2017 STAUFF Groupin yritysten ulkoinen myynti oli yli 236 miljoonaa euroa.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com