Roestvrijstalen lasbouten voor Stauff-klemmen

(Werdohl, Februari 2019)

Roestvrijstalen lasbouten voor Stauff-klemmen

Programma-uitbreiding voor de beurs van Hannover

Op de beurs van Hannover toont Stauff voor het eerst een uitbreiding van het bevestigingsprogramma voor de beproefde Stauff-klemmen. De lasbouten waarmee de klemmen direct aan de onderconstructie kunnen worden bevestigd, zijn nu ook leverbaar in roestvrij staal.

De lasbouten – die tot nu toe alleen verkrijgbaar waren in staal met kopercoating – hebben een M6 binnendraad en vervangen de anders gebruikte lasplaten, die worden gebruikt voor het bevestigen van pijp-, slang- en kabelklemmen in de standaard serie volgens DIN 3015 (deel 1). Indien nodig kan dit functieprincipe ook op andere gangbare bevestigingselementen worden toegepast, bijvoorbeeld voor spanbanden, kabelbinders of gegolfde kabelbeschermingsslangen. De daaruit resulterende verbinding onderscheidt zich door zijn stabiliteit en een snelle en daardoor rendabele montage van de klemmen. In veel toepassingsgebieden, zoals bij industriële lichte constructies, is stiftlassen ook de enige technisch haalbare oplossing voor de bevestiging van de klemmen aan de onderconstructie.

De uitbreiding van het assortiment met lasbouten van roestvrij staal betekent dat de voordelen van deze verbindingstechnologie nu ook gebruikt kan worden in omgevingen waar roestvrij staal overheerst. Dit geldt bijvoorbeeld voor de maritieme en offshore-sector, voor de bouw van aggregaten, tanks en containers en voor de proceschemie. Een ander belangrijk toepassingsgebied zijn machines en installaties voor voedselverwerking.

In deze en andere industrietakken kunnen machinebouwers en leveranciers van hydraulische apparatuur nu profiteren van de snelle en tegelijkertijd betrouwbare installatie van de klemmen – zelfs en vooral in horizontale of hangende positie. De montage van lasplaten komt te vervallen; een kunststof afstandsplaat zorgt voor de vereiste afstand tussen de klembehuizing en de onderconstructie, waardoor het gebruik van extra standaardaccessoires mogelijk is. De tijdrovende nabewerking van lasnaden komt bijna in zijn geheel te vervallen. Dankzij de korte lastijd en de nauwkeurig gerichte warmte-invloed is er nauwelijks sprake van materiaalvervorming. Een zeer hoge sterkte van de verbinding wordt bereikt door de volledige oppervlakteverbinding van de bout met het werkstuk. 

De lasbouten zijn verkrijgbaar in de kwaliteit 1.4301 (V2A), lasbouten in de kwaliteiten 1.4401 en 1.4404 (V4A) zijn in voorbereiding. Het benodigde montagegereedschap is al beschikbaar en bestaat uit een stiftlasapparaat en een laspistool met positioneerbuis, lasbouthouder en afstandsadapter. Stauff biedt de gebruiker daarom het complete systeem – klemmen, roestvrijstalen bouten en montagegereedschap – uit één hand.

Afbeelding 1:

Lasbouten met binnendraad vervangen de lasplaten die anders voor
de bevestiging van de klemmen volgens DIN 3015 worden gebruikt.
Deze bevestigingstechnologie is nu ook beschikbaar in roestvrij staal
(Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 1200x950px)

Afbeelding 2:

Constructie van een complete klem die met roestvrijstalen lasbouten
op de onderconstructie wordt bevestigd
(Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 1200x1200px)

Over STAUFF

Al meer dan 50 jaar ontwikkelen, produceren en verkopen de ondernemingen van de STAUFF Groep, waartoe sinds april 2015 ook VOSWINKEL GmbH behoort, leidingcomponenten en hydrauliektoebehoren voor de machine- en installatiebouw en voor industrieel onderhoud.

Tot het productprogramma behoren momenteel circa 40000 standaardcomponenten in tien productgroepen alsook een groot aantal speciaal- en systeemoplossingen, die op basis van klantbehoeften of op basis van eigen ontwikkelingen worden vervaardigd.

Vestigingen in 18 landen en de nauwe samenwerking met een dicht netwerk van handelspartners en fabrieksvertegenwoordigingen in alle industrielanden zorgen voor maximale beschikbaarheid en voor een maximale servicecompetentie ter plaatse.

Wereldwijd zijn er voor de STAUFF Groep ongeveer 1400 medewerkers werkzaam, waarvan 560 in vijf vestigingen in Duitsland:

In het boekjaar 2017 hebben de ondernemingen van de STAUFF Groep een externe omzet van meer dan 236 miljoen euro behaald.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com