Uusi työkalukiinnitys putkille vähäisillä taivutussäteillä

(Werdohl, Maaliskuu 2019)

Leikkuurenkaan asentaminen: Uusi työkalukiinnitys putkille vähäisillä taivutussäteillä

Stauff esittelee Hannoverin messuilla asennuskoneiden uutuuden

Neljä vuotta sitten Stauff toi markkinoille leikkuurenkaan asennuskoneen SPR-PRC-POC. Tämä kompakti, joustavasti käytettävä pöytälaite yhdistetyllä paine-liikeohjauksella mahdollistaa leikkuurenkaiden koneellisen esi- ja valmisasennuksen. Tulevaisuudessa kone on entistä monipuolisempi: Hannoverin messuilla 2019 Stauff tuo näytteille ensimmäistä kertaa asennuspään, joka sallii putkistojen työstön erittäin alhaisilla taivutussäteillä.

Asennuspää eroaa vakiomallista ylös siirretyn leikkuurenkaan asennustulkan suhteen. Näin etäisyys asennustulkassa olevan putken akselin ja koneen yläreunan välillä lyhenee vakiomallin 77 millimetristä 31 millimetriin. Tämä tarkoittaa seuraavaa: Leikkuurenkaat voidaan asentaa ongelmitta putkiin, joiden akselivälit ovat vähäiset. Jos työstetään geometrialtaan monimutkaisia putkia (esim. lyhyet putkenpäät ja 90°:n lähtö), asennusalueen varmistava turvavalopuomi voidaan ottaa tarvittaessa käytöstä. 

 

Uuden asennuspään avulla voidaan työstää halkaisijaltaan 6–18 mm:n kevyen sarjan putkia ja 6–16 mm:n halkaisijan omaavia raskaan sarjan putkia. Olemassa olevia asennustyökaluja voidaan myös käyttää edelleen. Käyttäjän on ainoastaan ohjelmoitava uudet parametrilausekkeet koneeseen. Tämän tehtävän helpottamiseksi tulevaisuudessa Stauff on kehittänyt kyseiselle konetyypille Cloud-yhteyden, joka esitellään samoin ensimmäistä kertaa Hannoverin messuilla 2019. 

Koneen- ja ajoneuvorakentajat sekä kunnossapitoyritykset ja valmiita putkia myyvät yritykset voivat nyt myös hyödyntää osittain automatisoidun, paine-/liikeohjatun leikkuurengasasennuksen etuja työstäessään erittäin alhaiset taivutussäteet omaavia putkia. Tämä koskee muuten myös tapauksia, joissa tämän tyypin asennuskone on jo käytössä. Koska uusi asennuspää voidaan jälkivarustella myös olemassa oleviin koneisiin.

Uuden asennuspään avulla Stauff todistaa myös oman kehitys- ja rakennustoimintansa asiakasläheisyyttä. Syynä uuden tuotteen kehittämiseen olivat nimittäin traktorien ja maatalouskoneiden valmistajan kanssa käydyt keskustelut. Tämä esitti toiveen siitä, että Stauff Press -koneilla toistettavaa leikkuurengasasennusta voitaisiin käyttää myös alhaisen taivutussäteen omaavilla putkilla. 

Toiset kohderyhmät, joita Stauff tällä asennuspäällä puhuttelee, ovat esim. työkalukoneiden hydraulisten kiinnitystyökalujen valmistajat, hydraulilaitteistojen kunnossapidon ja modernisointia tarjoavat yritykset sekä valmiita putkia myyvät yritykset, jotka valmistavat esim. voitelujohtoja puristamalla.

Kuvat 1:

Uuden asennuspään ylös siirretty kiinnitys sallii leikkuurenkaiden esi-
ja valmisasennuksen erittäin pienet taivutussäteet omaaviin putkiin
(Laitoskuva: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Lataa kuva (JPG, 6000x4000px)

STAUFF yrityksenä

Yli 50 vuoden ajan STAUFF Groupin yritykset, joihin kuuluu myös huhtikuusta 2015 lähtien VOSWINKEL GmbH, kehittävät, tuottavat ja myyvät johtokomponentteja ja hydrauliikkavarusteita kone- ja laitteistorakentamiseen sekä teollisuuskunnossapitoon.

Tuoteohjelma käsittää tällä hetkellä noin 40000 vakiokomponenttia kymmenessä tuoteryhmässä sekä paljon erikois- ja järjestelmäratkaisuja, joiden valmistus perustuu joko asiakkaan määritelmiin tai omaan kehitystyöhön.

Paras mahdollinen saatavuus ja paikan päällä tapahtuva huoltovalmius on taattu, sillä toimipaikkoja löytyy 18 maasta ja yhteistyö kattavassa verkostossa kauppakumppaneiden ja tehdasedustusten kanssa on tiivistä.

STAUFF Group työllistää maailmanlaajuisesti noin 1400 työntekijää, joista 560 työskentelee Saksan viidessä toimipaikassa.

Toimintavuonna 2017 STAUFF Groupin yritysten ulkoinen myynti oli yli 236 miljoonaa euroa.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com