Ny verktygsupptagning för rör med låg böjradie

(Werdohl, Mars 2019)

Montering av skärringar: Ny verktygsupptagning för rör med låg böjradie 

Stauff presenterar en nyhet för monteringsmaskiner på Hannovermässan

För fyra år sedan presenterade Stauff skärring-monteringsmaskinen SPR-PRC-POC. Den kompakta, flexibelt användbara bordsapparaten med kombinerad tryck-sträck-styrning möjliggör den maskinella för- och färdigmonteringen av skärringar. I framtiden är maskinen ännu mer mångsidig: på Hannovermässan 2019 visar Stauff för första gången ett monteringshuvud som tillåter bearbetning av rörledningar med mycket låg böjradie.

Monteringshuvudet skiljer sig från standardmodellen genom en uppåt förlagrad upptagning för skärring-monteringsmunstycke. Det förkortar avståndet från röraxlarna i monteringsmunstycket till maskinens överkant från standard 77 mm till 31 mm. Detta betyder: skärringarna kan utan problem monteras vid rör med låga axelavstånd. Om rör med komplexa geometrier (t.ex. med kort rörände och 90°-lutning) ska bearbetas kan säkerhetsljusbommen som skyddar monteringsområdet vid behov inaktiveras. 

Med det nya monteringshuvudet kan rör med diametrar på 6 till 18 mm bearbetas i den lätta byggserien och 6 till 16 mm i den tunga byggserien. Befintliga monteringsverktyg är även i fortsättningen användbara. Användaren måste endast spela in nya parametersatser i maskinen. För att i framtiden kunna förenkla denna uppgift har Stauff en molnanslutning till respektive maskintyp som presenteras för första gången på Hannovermässan 2019. 

Maskin- och fordonsbyggare samt underhållsföretag och rörtillverkare nu utnyttja fördelarna av den delautomatiserade, tryck-/vägstyrda skärringsmonteringen om de har vill bearbeta rör med låg böjradie. Detta gäller även när de redan använder en monteringsmaskin av denna typ. Det nya monteringshuvudet kan även installeras på befintliga maskiner.

Med det nya monteringshuvudet levererar Stauff även ett bevis för kundnärhet i den egna utvecklingen och konstruktionen. Anledningen till den nya utvecklingen var samtal med en tillverkare av traktorer och jordbruksmaskiner. Denna yttrade önskemålet att även använda den reproducerbara skärringsmonteringen med Stauff Press-maskiner hos rör med låg böjradie. 

Andra målgrupper som Stauff adresserar med monteringshuvudet är t.ex. Tillverkare av hydrauliska spännverktyg för verktygsmaskiner, servicedrift för underhåll och modernisering av hydraulanläggningar samt rörtillverkare som t.ex. tillverkar smörjledningar i pressbygge.

Bild 1:

Den uppåt försatta upptagningen av det nya monteringshuvudet tillåter
för- och färdigmonteringen av skärringar hos rör med mycket låg böjradie
(Fabriksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Ladda ned bild (JPG, 6000x4000px)

Om STAUFF

Företagen inom STAUFF gruppen, där även VOSWINKEL GmbH ingår sedan april 2015, utvecklar, producerar och distribuerar ledningskomponenter och hydraultillbehör för industriell maskin- och anläggningstillverkning och service sedan mer än 50 år.

För tillfället ingår cirka 40 000 standardkomponenter ur tio produktgrupper i vårt produktutbud. Vi erbjuder också en mängd olika special- och systemlösningar som tillverkas efter kundens önskemål eller baserat på vårt eget utvecklingsarbete.

Tack vare filialer i 18 länder och vårt nära samarbete med ett brett nätverk affärspartner och fabriksrepresentanter i samtliga industriländer kan vi erbjuda hög närvaro och tillgänglighet samt säkerställa maximal servicekompetens lokalt på plats.

STAUFF gruppen har cirka 1400 anställda över hela världen, varav cirka 560 arbetar vid någon av våra fem anläggningar i Tyskland.

Under affärsåret 2017 uppvisade företagen i STAUFF gruppen en extern omsättning över 236 miljoner euro.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com