Rebranding: Voswinkel wordt Stauff

(Werdohl, Maart 2019)

Rebranding: Voswinkel wordt Stauff

De Stauff Groep versnelt de positionering als single-source

Met de introductie van Stauff Connect, het eigen assortiment schroefverbindingen voor pijpen, en de overname van Voswinkel GmbH in april 2015 heeft de Stauff Groep zich geleidelijk ontwikkeld tot een echte ‘full-liner’ voor componenten van hydraulische leidingen. Om de waarneming als ‘single-source’ verder te versterken, werd nu besloten het productmerk Voswinkel in het productmerk Stauff te laten opgaan. 

De snelkoppelingen en slangarmaturen van het bedrijf Voswinkel vormen een essentieel bestanddeel van de portfolio van de Stauff Groep. Deze bevat in totaal meer dan 40.000 zelfgeproduceerde leidingcomponenten en hydraulische accessoires voor de machine- en installatiebouw en voor industrieel onderhoud. Voortaan worden alle producten onder de merknaam Stauff op de markt gebracht.

“De rebranding is een consequente voortzetting van de integratie van de Voswinkel-producten in onze portfolio”, zegt Jörg Deutz, CEO van de Stauff Groep. “In onze operationele activiteiten en klantenservice is deze integratie allang gerealiseerd ten voordele van onze klanten.” Al sinds begin 2018 worden alle Voswinkel- en Stauff-producten door het geautomatiseerde logistieke centrum in Neuenrade afgeleverd. Door de herstructurering van verkoop en klantenservice kunnen de klanten nu voor alle producten en oplossingen terecht bij centrale contactpersonen. Ze kunnen bestelprocessen en te verzenden goederen bundelen en het aantal leveranciers beperken. Ze hoeven zich tot minder contactpersonen te richten en realiseren zo tijd- en kostenvoordelen bij de inkoop van componenten bij één fabrikant. Ook technisch worden de Voswinkel- en Stauff-producten steeds beter op elkaar afgestemd. 

De rebranding wordt sinds begin 2019 stapsgewijze uitgevoerd. Jörg Deutz: “Wij zijn een totaalaanbieder met alle voordelen die dit voor machine- en installatiebouwers heeft, en willen in de toekomst nog sterker als zodanig worden waargenomen.” Nog dit jaar moet de rebranding van snelkoppelingen en slangarmaturen, die zich ook in de benaming, verpakking en etikettering van de artikelen zal weerspiegelen, voltooid zijn en moeten alle leidingcomponenten van het bedrijf Stauff ook als zodanig gemarkeerd zijn.

Afbeelding 1:

Snelkoppelingen zoals deze worden voortaan allemaal onder de productnaam Stauff verkocht
(Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 3000x2000px)

Afbeelding 2:

Rechte slangnippel met metrische buitendraad en 24°-binnenconus met

Stauff-markering op de zeskant


(Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 1700x1300px)

Over STAUFF

Al meer dan 50 jaar ontwikkelen, produceren en verkopen de ondernemingen van de STAUFF Groep, waartoe sinds april 2015 ook VOSWINKEL GmbH behoort, leidingcomponenten en hydrauliektoebehoren voor de machine- en installatiebouw en voor industrieel onderhoud.

Tot het productprogramma behoren momenteel circa 40000 standaardcomponenten in tien productgroepen alsook een groot aantal speciaal- en systeemoplossingen, die op basis van klantbehoeften of op basis van eigen ontwikkelingen worden vervaardigd.

Vestigingen in 18 landen en de nauwe samenwerking met een dicht netwerk van handelspartners en fabrieksvertegenwoordigingen in alle industrielanden zorgen voor maximale beschikbaarheid en voor een maximale servicecompetentie ter plaatse.

Wereldwijd zijn er voor de STAUFF Groep ongeveer 1400 medewerkers werkzaam, waarvan 560 in vijf vestigingen in Duitsland:

In het boekjaar 2017 hebben de ondernemingen van de STAUFF Groep een externe omzet van meer dan 236 miljoen euro behaald.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com