Merkeomstilling: Voswinkel blir til Stauff

(Werdohl, Mars 2019)

Merkeomstilling: Voswinkel blir til Stauff

Stauff-gruppen driver posisjonering som „single source” videre fremover

Med innføringen av et eget rørskrukoblingsprogram Stauff Connect og overtakelsen av Voswinkel GmbH i april 2015 har Stauff-gruppen utviklet seg suksessivt til en ekte „full-liner” for komponenter til hydrauliske ledninger. For å styrke oppfattelsen som „single source” ytterligere, ble det nå besluttet at produktmerket Voswinkel skal oppløses i produktmerket Stauff. 

Hurtiglukningskoblinger og slangearmaturer fra firmaet Voswinkel utgjør en vesentlig bestanddel av porteføljen til Stauff-gruppen. Denne inneholder totalt mer enn 40.000 edningskomponenter og hydraulikktilbehør fra egen produksjon for maskin- og anleggsbygg og industrielt vedlikehold. Fremtidig blir alle produkter markedsført under merket Stauff.

„Merkesomstillingen er den konsekvente fortsettelsen av integrasjonen av Voswinkel-produkter i vår portefølje”, forklarer Jörg Deutz, CEO for Stauff-gruppen. „I driftsforretningen og i kundeadministrasjon blir har dette for lengst blir omsatt til nytte for våre kunder.” Allerede siden starten av 2018 har alle Voswinkel- og Stauff-produkter blitt levert av det automatiserte logistikksentret i Neuenrade. Gjennom omstruktureringen av salg og kundeservice står en sentral kontaktpartner til disposisjon for samtlige produkter og løsninger. De kan forbinde bestillingsprosesser og varesendinger, redusere antall leverandører, har mindre kontakter i administrasjonen og oppnår dermed tids- og kostnadsfordeler ved anskaffingen av komponenter fra én produsent. Også teknisk blir Voswinkel- og Stauff-produkter i økende grad tilpasset hverandre. 

Merkeomstillingen har blitt trinnvis omsatt siden begynnelsen av 2019. Jörg Deutz: „Vi er komplettilbydere med alle fordeler som dette gir maskin- og anleggsbyggere, og vi ønsker i fremtiden å bli enda sterkere oppfattet som dette.” Fortsatt i år skal merkeomstillingen for hurtigkoblinger og slangearmaturer som finnes igjen i merking, pakning og etiketter på artiklene, avsluttes, og alle ledningskomponenter fra Stauff skal også merkes tilsvarende.

Bilde 1:

Hurtigkoblinger, slik som denne, blir fremtidig solgt under produktmerket Stauff
(Fabrikkbilde: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Last ned bilde (JPG, 3000x2000px)

Bilde 2:

Rett slangenippel med metrisk utvendig gjenge og 24°-innvendig konus med

Stauff-merking på sekskanten
(Fabrikkbilde: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Last ned bilde (JPG, 1700x1300px)

Om STAUFF

I mer enn 50 år har foretakene i STAUFF-gruppen, som siden april 2015 nå også inkluderer VOSWINKEL GmbH, utviklet, produsert og solgt ledningskomponenter og hydraulikktilbehør til maskin- og anleggsbygg og industrielt vedlikehold.

Til produktprogrammet hører aktuelt ca. 40000 standardkomponenter i ti produktgrupper, samt et mangfold av spesial- og systemløsninger som kan produseres etter kundenes angivelser eller på basis av egne utviklinger.

Filialer i 18 land og det nære samarbeidet med et utbredt nettverk av handelspartnere og fabrikkrepresentanter i samtlige industriland sikrer en maksimal tilgjengelighet og servicekompetanse på stedet.

Over hele verden er ca. 1400 medarbeidere aktive for STAUFF-gruppen, og av disse befinner ca. 560 seg ved fem anlegg i Tyskland:

I regnskapsåret 2017 oppnådde foretakene i STAUFF-gruppen en ekstern omsetning på over EUR 236 millioner.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com