Uitgebreid assortiment slangkoppelingen met blokborging

(Werdohl, Maart 2019)

Uitgebreid assortiment slangkoppelingen met blokborging

Stauff op de bauma

Mooi op tijd voor de bauma breidt Stauff zijn assortiment ECOVOS-slangkoppelingen met 24°-afdichtingsconus en blokborging uit met de nominale breedten DN 19 en DN 25. 

Deze serie heeft zichzelf bewezen sinds de presentatie op de bauma 2016. Hun speciale constructie-eigenschap is de blokborging. Deze zorgt ervoor dat tijdens de montage de voor een veilige en duurzame verbinding benodigde voorspanning wordt gegenereerd in de schroefdraadkoppeling. Dit wordt bereikt door een voorgedefinieerde spleetbreedte tussen de twee kopvlakken van de te schroeven componenten.

 

Dit heeft maar liefst twee positieve effecten: te vaste montage, d.w.z. overschrijding van het toegestane aanhaalkoppel, wordt betrouwbaar voorkomen, omdat de monteur 'op blok' monteert – vandaar de naam blokborging. Hierdoor wordt het risico van lekkages in het afdichtingsgebied van de koppeling aanzienlijk verminderd. Tegelijkertijd voorkomt de in de schroefdraad bereikte voorspanning dat de koppeling onder belasting automatisch loskomt. Dit verhoogt de veiligheid van de afneembare verbinding aanzienlijk – en permanent, want zelfs als de koppeling meerdere malen losgekoppeld en weer aangesloten wordt, bestaat er geen gevaar dat de metalen afdichtingsvlakken door te strakke montage permanent vervormen en de afdichtingsfunctie nadelig beïnvloed wordt. Dit verhoogt niet alleen de lekkageveiligheid, maar ook de levensduur van ECOVOS-koppelingen in vergelijking met conventionele, afneembare slangverbindingen. 

Een ander groot voordeel is dat de blokborging onafhankelijk is van de materiaalcombinatie. De gebruiker hoeft de draaimomenten niet aan te passen, bijvoorbeeld bij het koppelen van de slangkoppeling met schroefverbindingen op basis van gesmede onderdelen. Dit zorgt voor extra lekkageveiligheid, vooral in de mobiele hydraulica. 

Tot nu toe waren ECOVOS-slangkoppelingen met 24°-afdichtingsconus (EN 8434-1), O-ring en blokborging in de nominale slangmaten DN 06 tot DN 16 verkrijgbaar. Nu heeft Stauff de nominale slangmaten DN 19 en DN 25 aan het assortiment toegevoegd. De nominale slangmaat DN19 komt standaard overeen met de conische aansluitingen van de maten 22L en 25S; voor de nominale slangmaat DN25 worden standaard conische aansluitingen van de maten 28L en 30S gebruikt.

De nieuwe slangkoppelingen met blokbescherming worden aangeboden in de drie meest gebruikte uitlaatrichtingen (recht, 45° en 90°). Aanleiding voor uitbreiding van het productassortiment waren verzoeken van klanten die op locatie slangleidingen aan de installatie monteren en uniforme montageprocessen voor alle gebruikte maten wilden, evenals een duurzame, lekvrije en eenvoudig te installeren oplossing voor de kwetsbare verbinding van hydraulische componenten en slangen.

Afbeelding 1:

Stauff breidt zijn assortiment ECOVOS-slangkoppelingen met blokborging uit met de nominale breedten DN 19 en DN 25
(Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 4711x1356px)

Afbeelding 2:

De blokborging vermindert het risico op lekkage in het afdichtingsgedeelte van de koppeling
(Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 1465x1464px)

Afbeelding 3:

De nieuwe maten zijn verkrijgbaar in de drie meest gebruikte uitlaatrichtingen
(Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 4000x3000px)

Over STAUFF

Al meer dan 50 jaar ontwikkelen, produceren en verkopen de ondernemingen van de STAUFF Groep, waartoe sinds april 2015 ook VOSWINKEL GmbH behoort, leidingcomponenten en hydrauliektoebehoren voor de machine- en installatiebouw en voor industrieel onderhoud.

Tot het productprogramma behoren momenteel circa 40000 standaardcomponenten in tien productgroepen alsook een groot aantal speciaal- en systeemoplossingen, die op basis van klantbehoeften of op basis van eigen ontwikkelingen worden vervaardigd.

Vestigingen in 18 landen en de nauwe samenwerking met een dicht netwerk van handelspartners en fabrieksvertegenwoordigingen in alle industrielanden zorgen voor maximale beschikbaarheid en voor een maximale servicecompetentie ter plaatse.

Wereldwijd zijn er voor de STAUFF Groep ongeveer 1400 medewerkers werkzaam, waarvan 560 in vijf vestigingen in Duitsland:

In het boekjaar 2017 hebben de ondernemingen van de STAUFF Groep een externe omzet van meer dan 236 miljoen euro behaald.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com