Laajennettu valikoima lohkosuojauksella varustettuja letkuarmatuureja

(Werdohl, Maaliskuu 2019)

Laajennettu valikoima lohkosuojauksella varustettuja letkuarmatuureja

Stauff bauma-messuilla

Stauff laajentaa 24°-tiivistyskeilalla ja lohkosuojauksella varustettujen ECOVOS-letkuarmatuurien valikoimaa täsmällisesti bauma-messuille DN 19:n ja DN 25:n nimellishalkaisijoina. 

Tämä mallisarja on osoittautunut hyväksi bauma 2016 -messuilla tapahtuneesta esittelystään lähtien. Sen erityinen rakenneominaisuus on lohkosuojaus. Se varmistaa, että asennuksen aikana kierreyhteyteen luodaan varmaa ja pysyvää liitosta varten tarvittava esijännitys. Tämä saavutetaan kiinniruuvattavien komponenttien kummankin etupinnan välisellä esimääritetyllä rakovälillä.

Tällä on heti kaksi positiivista vaikutusta: Yliasennus, eli sallitun kiristysmomentin ylittäminen, estetään luotettavasti, koska asentaja asentaa ”lohkoon” – siitä lohkosuojauksen nimitys. Näin vähennetään tuntuvasti vuotojen vaaraa armatuurin tiivistysalueella. Samalla kierteessä saavutettu esijännitys estää armatuurin itsenäisen irtoamisen kuormitustapauksessa. Tämä lisää avattavan liitoksen varmuutta oleellisesti – ja pysyvästi, koska edes armatuurin useilla avaus- ja liitoskerroilla ei ole olemassa vaaraa, että metalliset tiivistepinnat vaurioituisivat pysyvästi yliasennusten vuoksi ja haittaisivat tiivistystä. Tämä ei ainoastaan lisää vuotovarmuutta, vaan myös ECOVOS-armatuurien käyttöikää tavanomaisiin avattaviin letkuliitoksiin verrattuna. 

Suuri lisäetu on myös, että lohkosuojaus toimii materiaaliyhdistelmästä riippumatta. Käyttäjän ei tarvitse sovittaa vääntömomentteja, kuten yhdistettäessä letkuarmatuuri taoksiin pohjautuvilla kierreliitoksilla. Tämä takaa ylimääräisen vuotovarmuuden etenkin mobiilihydrauliikan alalla. 

Tähän asti 24°-tiivistyskeilalla (EN 8434-1), O-renkaalla ja lohkosuojauksella varustettuja ECOVOS-letkuarmatuureja on ollut saatavana letkujen nimellishalkaisijoilla DN 06 - DN 16. Nyt Stauff täydentää valikoimaa letkujen DN 19 ja DN 25 nimellishalkaisijoilla. Letkun nimellishalkaisija DN19 vastaa vakiona kokojen 22L ja 25S tiivistyskeilaliitäntöjä; letkun nimellishalkaisijalla DN25 käytetään vakiona kokojen 28L ja 30S tiivistyskeilaliitäntöjä.

Uudet lohkosuojauksella varustetut letkuarmatuurit tarjotaan kolmella tyypillisellä poistosuunnalla (suora, 45° ja 90°). Aiheen valikoiman laajentamiseen antoivat kyselyt asiakkailta, jotka asensivat letkujohtoja laitteistoihin tehtaalla ja toivoivat kaikkien käytettävien rakennekokojen yhtenäistä asennuskulkua sekä pitkäikäistä, vuotovarmaa ja helposti asennettavaa ratkaisua herkille hydraulikomponenttien ja -letkun rajapinnoille.

Kuvat 1:

Stauff laajentaa lohkosuojauksella varustettujen ECOVOS-letkuarmatuurien valikoimaa DN 19:n ja DN 25:n halkaisijoilla
(Laitoskuva: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Lataa kuva (JPG, 4711x1356px)

Kuvat 2:

Lohkosuojaus vähentää vuotojen vaaraa armatuurin tiivistysalueella
(Laitoskuva: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Lataa kuva (JPG, 1465x1464px)

Kuvat 3:

Uudet rakennekoot ovat saatavana kolmena tyypillisenä poistosuuntana
(Laitoskuva: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Lataa kuva (JPG, 4000x3000px)

STAUFF yrityksenä

Yli 50 vuoden ajan STAUFF Groupin yritykset, joihin kuuluu myös huhtikuusta 2015 lähtien VOSWINKEL GmbH, kehittävät, tuottavat ja myyvät johtokomponentteja ja hydrauliikkavarusteita kone- ja laitteistorakentamiseen sekä teollisuuskunnossapitoon.

Tuoteohjelma käsittää tällä hetkellä noin 40000 vakiokomponenttia kymmenessä tuoteryhmässä sekä paljon erikois- ja järjestelmäratkaisuja, joiden valmistus perustuu joko asiakkaan määritelmiin tai omaan kehitystyöhön.

Paras mahdollinen saatavuus ja paikan päällä tapahtuva huoltovalmius on taattu, sillä toimipaikkoja löytyy 18 maasta ja yhteistyö kattavassa verkostossa kauppakumppaneiden ja tehdasedustusten kanssa on tiivistä.

STAUFF Group työllistää maailmanlaajuisesti noin 1400 työntekijää, joista 560 työskentelee Saksan viidessä toimipaikassa.

Toimintavuonna 2017 STAUFF Groupin yritysten ulkoinen myynti oli yli 236 miljoonaa euroa.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com