DNV GL -sertifikaatti Stauff Connect Form -järjestelmälle

(Werdohl, Kesäkuu2019)

DNV GL -sertifikaatti Stauff Connect Form -järjestelmälle

Stauff Form nyt meri- ja Offshore-hyväksynnöillä

Merenkulkualan luokituslaitos DNV GL Group on tarkastanut Stauff Form -järjestelmän ja hyväksynyt sen jopa 800 baarin maksimaalisille käyttöpaineille. Hyväksyntä ei koske ainoastaan käyttöä hydrauli- ja voiteluöljyllä, vaan myös raskasöljyä, paineilmaa, happea, höyryä, raikasta vettä ja merivettä.

DNV GL:n tarkastajat ovat suorittaneet vuoto-, rikkipuristus- ja taipumapainepulssitarkastukset ja testanneet komponentit tyhjiössä ja voimakkaissa värähtelyissä sekä niiden palonkestävyyden. Sertifikaatti dokumentoi, että nämä tarkastukset on suoritettu onnistuneesti.

Stauff Form on Stauff Connect -valikoiman sisäinen muovausjärjestelmä, jonka ominaisuuksiin kuuluu epätavallisen helppo asennus ja erityisen korkea turvallisuustaso. Muovattuun putken päähän työnnetään Stauff-muotorengas yhdessä kiinteästi liitetyn ja siten aina tallella pysyvän elastomeeritiivisteen kanssa. Yhdessä tavanomaisen 24°-sisäkartiolla ja standardia ISO 8434-1 vastaavalla hattumutterilla varustetun tavanomaisen kierreliitososaan kanssa syntyy tiivis liitos, joka tiivistää ainoan mahdollisen vuotopolun varmasti, pysyvästi ja huoltovapaasti. Hydraulilaitteiston järjestelmäpaine tukee tiivistevaikutusta niin, että Stauff Form soveltuu erinomaisesti korkeapainesovelluksiin. Kehittäjät ovat kiinnittäneet erityistä huomiota viimeisiin, käsin suoritettaviin vaiheisiin muovausjärjestelmää kierreliitososaan asennettaessa. Asentaja kiristää hattumutterin selvästi tuntuvaan voimannousuun asti ja päättää asennuksen kiertämällä lisää 15° - 20° tämän pisteen yli. Selvästi huomattava vääntömomentin nousu on merkkinä asennuksen päättymisestä. Tämä tarkoittaa, että yli- tai aliasennukset ovat käytännössä katsoen mahdottomia.

Myös muovausprosessi on äärimmäisen käyttäjäystävällinen kompaktin, meluttoman ja selkotekstinäytöllä varustetun kosketuspäätteen avulla helppokäyttöisen muovauskoneen ansiosta. Muototulkat voidaan esimerkiksi vaihtaa helposti bajonettiliitännän ansiosta. Stauff Form on käytettävissä teräs- ja ruostumattomille teräsputkille, joiden mitat ovat 6 x 1,5 mm - 42 x 4 mm (kevyempi sarja) ja 6 x 1,5 mm - 38 x 6 mm (raskaampi sarja).

Stauff Connect -valikoima soveltuu erittäin hyvin käyttöön merellisissä käyttötarkoituksissa, koska se tarjoaa laadukkaan sinkki/nikkeli-pinnoitteen ansiosta tähänastisen markkinastandardin ylittävän korroosiosuojan. Näin esimerkiksi normin DIN EN ISO 9227 mukaisessa suolasumutestissä on saavutettu yli 1200 tunnin kestävyys punaruostetta/perusmetallikorroosiota vastaan. Tämä ylittää tuntuvasti korkeimman K5-korroosiosuojaluokan, jonka VDMA on määritellyt yksittäislehdessä 24576.

Meri- ja Offshore-tekniikan käyttäjän näkökulmasta tämänkaltainen korroosiosuojaus tarjoaa muun muassa sen edun, että se säilyttää tehonsa myös kierreliitoksen mahdollisissa mekaanisissa vaurioissa, joita ei voida koskaan estää kovassa laiva- ja satamakäytössä. Jos pinta sattuisi vahingoittumaan, korkeintaan tiivistyksen ja passivoinnin ylimmät kerrokset vaurioituvat, mutta ei niiden alla oleva sinkki-nikkelikerros, joka vastaa itse korroosiosuojasta. Lisäksi pinnoitteen sitkeys on erittäin suurta, mikä ansiosta se kestää hyvin vaurioita.

Kuvat 1:

Kompakti muovauskone on erityisen meluton ja helppokäyttöinen. (Laitoskuva: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Lataa kuva (JPG, 2500x1500px)

Kuvat 2:

Stauff Form perustuu täysin vakiorakenneosille. Muovattuun putken päähän työnnetään muotorengas yhdessä kiinteästi liitetyn elastomeeritiivisteen kanssa. (Laitoskuva: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Lataa kuva (JPG, 2500x2500px)

STAUFF yrityksenä

Yli 50 vuoden ajan STAUFF Groupin yritykset kehittävät, tuottavat ja myyvät johtokomponentteja ja hydrauliikkavarusteita kone- ja laitteistorakentamiseen sekä teollisuuskunnossapitoon.

Tuoteohjelma käsittää tällä hetkellä noin 40000 vakiokomponenttia kymmenessä tuoteryhmässä sekä paljon erikois- ja järjestelmäratkaisuja, joiden valmistus perustuu joko asiakkaan määritelmiin tai omaan kehitystyöhön.

Paras mahdollinen saatavuus ja paikan päällä tapahtuva huoltovalmius on taattu, sillä toimipaikkoja löytyy 18 maasta ja yhteistyö kattavassa verkostossa kauppakumppaneiden ja tehdasedustusten kanssa on tiivistä.

STAUFF Group työllistää maailmanlaajuisesti noin 1400 työntekijää, joista 580 työskentelee Saksan viidessä toimipaikassa.

Toimintavuonna 2018 STAUFF Groupin yritysten ulkoinen myynti oli yli 251 miljoonaa euroa.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com