Modules met buisleidingen vereenvoudigen het productieproces

(Werdohl, Augustus 2019)

Modules met buisleidingen vereenvoudigen het productieproces

Stauff breidt internationale locaties uit met buizenbuigcentra

Stauff, een internationaal actieve producent van componenten voor hydraulische leidingen, investeert wereldwijd in eigen buizenbuigcentra. In Sheffield bij Stauff UK behoort het ontwerpen van complexe leidingsystemen en het bewerken van buisleidingen al 30 jaar tot de dagelijkse werkzaamheden.

De Stauff-dochtermaatschappijen in Rusland, India en Brazilië zijn de afgelopen jaren ook uitgerust met hightech buizenbuigmachines. Begin 2019 werd het centrum in de Verenigde Staten geopend. De Stauff-bedrijven in Italië, China, Korea en Australië bieden ook al jaren de bewerking van buisleidingen aan. De capaciteit in Rusland wordt momenteel uitgebreid. In Europa en Azië staan nog meer productielocaties op de planning.

Stauff ontwikkelt daarom consequent zijn concept van diensten op maat voor hydraulische leidingen, Stauff Line, verder uit: "Door het in steeds meer landen integreren van buizen die klaar zijn om te worden aangesloten in voorgemonteerde modules, nemen we OEMs verdere complexe stappen in hun productieprocessen uit handen", verklaart Jörg Deutz, CEO van de Stauff Groep, de strategie.

De buis naar de Stauff Line

In de Stauff buizenbuigmachines kunnen buizen in alle gangbare materialen en uitvoeringen, met diameters van 6 tot 50,8 mm en wanddiktes van 1 tot 4,5 mm, in zeer complexe vormen worden gebogen. Componenten zoals moeren en snijringen kunnen worden bewerkt en buisuiteinden kunnen door middel van flenzen of het vormen van buisverbindingen worden voorbereid. Verdere arbeidsstappen zijn bijvoorbeeld het lassen en solderen van aansluitelementen en het aanbrengen van een coating of oppervlakteveredeling tot slot. Ook de voormontage van andere systeemcomponenten zoals klemmen, flenzen, kogelkranen, verdelers, etc. – allemaal in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd – wordt rechtstreeks door Stauff uitgevoerd. De klaar-voor-montage buisleidingen worden gecombineerd tot bouwgroepen en modules, op shadowboards of A-frames gemonteerd en tot aan de montagelijn van de machine- en installatiebouwers geleverd.

De voordelen liggen voor de hand: de inkoopinspanningen en magazijnvoorraden voor afzonderlijke componenten worden verminderd, de efficiëntie en veiligheid worden verhoogd door kortere montagetijden en het vermijden van montagefouten, en de aanzienlijke verantwoordelijkheid voor volledige leidingsecties van aansluiting tot aansluiting wordt overgedragen aan één enkele fabrikant.

Ervaring en internationale kennisoverdracht

Het model voor alle locaties is het wereldwijde Stauff-competentiecentrum voor buisbewerking van de Britse dochtermaatschappij van de Stauff Groep. Om wereldwijd resultaten op een constant hoog kwaliteitsniveau te behalen, zijn alle Stauff-vestigingen uitgerust met dezelfde hightech buizenbuigmachines als die hier worden toegepast. Ze zijn via cloud-applicaties met elkaar verbonden, zodat de productieparameters, die mogelijk bij Stauff UK zijn vastgesteld, van machine naar machine kunnen worden overgedragen.

"In plaats van een lang leerproces, dragen we kennis van onze ervaren Britse collega's over naar onze wereldwijde locaties," aldus Jörg Deutz. "De nauwe internationale samenwerking is echter vooral voor wereldwijd opererende bedrijven een enorm voordeel. U kunt erop vertrouwen dat u wereldwijd 100% identieke, kwalitatief hoogwaardige leidingmodules krijgt. Wij garanderen dit als een full-liner die uitsluitend met componenten uit eigen productie werkt, maar ook als eigenaar van zeer competente buizenbuigcentra."

Afbeelding 1:

Stauff investeert wereldwijd in eigen hightech buizenbuiginstallaties. (Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 2500x1500px)

Afbeelding 2:

Stauff maakt ook rendabele productie van complexe leidinggeometrieën in middelgrote aantallen mogelijk. (Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 2500x1500px)

Over STAUFF

Al meer dan 50 jaar ontwikkelen, produceren en verkopen de ondernemingen van de STAUFF Groep leidingcomponenten en hydrauliektoebehoren voor de machine- en installatiebouw en voor industrieel onderhoud.

Tot het productprogramma behoren momenteel circa 40000 standaardcomponenten in tien productgroepen alsook een groot aantal speciaal- en systeemoplossingen, die op basis van klantbehoeften of op basis van eigen ontwikkelingen worden vervaardigd.

Vestigingen in 18 landen en de nauwe samenwerking met een dicht netwerk van handelspartners en fabrieksvertegenwoordigingen in alle industrielanden zorgen voor maximale beschikbaarheid en voor een maximale servicecompetentie ter plaatse.

Wereldwijd zijn er voor de STAUFF Groep ongeveer 1400 medewerkers werkzaam, waarvan 580 in vijf vestigingen in Duitsland:

In het boekjaar 2018 hebben de ondernemingen van de STAUFF Groep een externe omzet van meer dan 251 miljoen euro behaald.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com