Komponentgrupper med rörledningar förenklar tillverkningsprocessen

(Werdohl, Augusti 2019)

Komponentgrupper med rörledningar förenklar tillverkningsprocessen

Stauff utökar sina internationella anläggningar med rörbockningscenter

Stauff, den internationellt verksamma tillverkaren av hydraulledningskomponenter, investerar globalt i egna rörbockningscenter. På Stauff UK i engelska Sheffield har utformning av komplexa ledningssystem och bearbetning av rörledningar ingått i den dagliga verksamheten i 30 år.

Under senare år har även Stauffs dotterbolag i Ryssland, Indien och Brasilien utrustats med högteknologiska rörbockningsmaskiner. I början av 2019 öppnades ett center i USA. Även Stauffs företag i Italien, Kina, Korea och Australien erbjuder sedan flera år tillbaka bearbetning av rörledningar. I nuläget utökar vi kapaciteten i Ryssland och flera tillverkningsanläggningar planeras i Europa och Asien.

Därmed fortsätter Stauff konsekvent utveckla sitt anpassningsbara servicekoncept Stauff Line för hydraulledningar. ”Genom att integrera anslutningsfärdiga rör i förmonterade moduler i allt fler länder slipper OEM-företagen många tidskrävande moment i tillverkningsprocessen”, förklarar Jörg Deutz, Stauff gruppens CEO, strategin.

Rör till Stauff Line

Stauffs rörbockningsanläggningar kan böja rör i alla gängse material och utföranden, vars diameter är mellan 6 och 50,8 mm och en rörvägg som är mellan 1 och 4,5 mm tjock i mycket komplexa former. Komponenter som muttrar och skärringar kan monteras maskinellt och rörändarna kan förberedas för montering av rörkopplingar genom falsning eller ombyggnad. Andra arbetsmoment kan exempelvis vara svetsning och lödning av kopplingsdelar med en avslutande beläggning eller ytfinish. Förmontering av övriga systemkomponenter som klämmor, flänsar, kulventiler, fördelare o.s.v. – samtliga framtagna och tillverkade av oss – sker också direkt hos Stauff. Monteringsfärdiga rörledningar kombineras till komponentgrupper och moduler som monteras på shadow boards eller A-ramar och levereras till maskin- eller anläggningsbyggarens monteringslinje.

Fördelarna är uppenbara: Upphandling och lagernivå för enskilda komponenter reduceras, effektiviteten och säkerheten ökar tack vare kortare monteringstider, monteringsfel minskar och det är en enda tillverkare som har övergripande ansvaret för hela rörsektioner från anslutning till anslutning.

Erfarenhet och internationellt delad kompetens

Förebilden för alla våra anläggningar är Stauffs globala kompetenscenter för rörbearbetning i Stauff gruppens brittiska dotterbolag. Alla Stauff-filialer kommer att utrustas med samma högteknologiska rörbockningsmaskiner som de som används här så att vi ska kunna producera högkvalitativa produkter i hela världen. Filialerna ingår i ett molnnätverk så att produktionsparametrar som exempelvis har tagits fram på Stauff UK kan överföras från maskin till maskin.

”I stället för tidsödande inlärningsprocesser kan våra anläggningar världen över nu ta del av våra erfarna brittiska kollegors kompetens”, säger Jörg Deutz. ”Det nära samarbetet är en enorm fördel, i synnerhet för företag som agerar på den globala marknaden. Dessa kan lita på att de har tillgång till 100 % identiska, högkvalitativa ledningsmoduler var de än befinner sig i världen. Detta kan vi garantera dels som en aktör som uteslutande arbetar med egentillverkade komponenter, men också som ägare av högkompetenta rörbockningscenter.”

Bild 1:

Stauff investerar i egna högteknologiska rörbockningsanläggningar över hela världen. (Fabriksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Ladda ned bild (JPG, 2500x1500px)

Bild 2:

Stauff gör det även lönsamt att tillverka medelstora kvantiteter komplexa ledningsgeometrier. (Fabriksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Ladda ned bild (JPG, 2500x1500px)

Om STAUFF

Företagen inom STAUFF gruppen utvecklar, producerar och distribuerar ledningskomponenter och hydraultillbehör för industriell maskin- och anläggningstillverkning och service sedan mer än 50 år.

För tillfället ingår cirka 40 000 standardkomponenter ur tio produktgrupper i vårt produktutbud. Vi erbjuder också en mängd olika special- och systemlösningar som tillverkas efter kundens önskemål eller baserat på vårt eget utvecklingsarbete.

Tack vare filialer i 18 länder och vårt nära samarbete med ett brett nätverk affärspartner och fabriksrepresentanter i samtliga industriländer kan vi erbjuda hög närvaro och tillgänglighet samt säkerställa maximal servicekompetens lokalt på plats.

STAUFF gruppen har cirka 1400 anställda över hela världen, varav cirka 580 arbetar vid någon av våra fem anläggningar i Tyskland.

Under affärsåret 2018 uppvisade företagen i STAUFF gruppen en extern omsättning över 251 miljoner euro.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com