Stauff Connect: het nieuwe schroefdraadpijpverbindingssysteem

(Werdohl, Februari 2016)

Stauff Connect: het nieuwe schroefdraadpijpverbindingssysteem 

Stauff presenteert eigen schroefdraadpijpverbindingssysteem

Stauff, een van de toonaangevende fabrikanten en leveranciers van buisleidingcomponenten en hydraulisch toebehoren, gevestigd in Werdohl/Duitsland, presenteert met de producten uit de serie Stauff Connect voor het eerst een eigen schroefdraadpijpverbindingssysteem voor hydraulische installaties. Met deze stap breidt de onderneming zijn portfolio uit met enkele productgroepen uit de eigen ontwikkeling en productie.

Bij Stauff Connect betreft het een uitgebreid schroefdraadpijpverbindingsprogramma van staal, bestaande uit 24°-snijringschroefverbindingen, schroefverbindingen met 24°-afdichtingsconus en O-ring, 24°-laskegels en 37°-buigschroefverbindingen. De schroefverbindingen komen qua afmetingen en uitvoeringen overeen met de meest recente versie van de standaardisering volgens DIN 2353 en ISO 8434-1. Zij zijn ontworpen voor de veilige en lekvrije verbinding en de aansluiting van metrische pijpleidingen met diameters van 4 t/m 42 mm. Het productprogramma wordt aangevuld door terugslag- en wisselkleppen alsook schroefdraadreducties, afsluitcomponenten en ander toebehoren. Bijbehorende montagegereedschap en -machines staan eveneens ter beschikking.

„Met Stauff Connect bieden wij onze klanten stalen DIN-buisschroefverbindingen in dezelfde hoogwaardige kwaliteit en service aan, die voor al onze bestaande producten geldt en waarmee wij ons sinds vele jaren op de markt onderscheiden“, aldus Jörg Deutz, CEO van de Stauff Gruppe, die nationaal en internationaal als kwalitatief toonaangevende onderneming en marktleider bekend is op het gebied van klemmen voor bevestiging van industriële buis- en slangleidingen.

De drukbestendigheid van de schroefverbindingen overtreft met 800 bar ruimschoots de eisen van DIN 2353 en ISO 8434-1 voor geselecteerde typen en bouwgrootten. Voor zover niet anders aangegeven, zijn de componenten uitgerust met een viervoudige veiligheidsfactor wat betreft bedrijfsdruk.

Dankzij het hoogwaardige zink/nikkel-oppervlak biedt Stauff Connect met meer dan 1.200 uur bestandheid tegen rode roest/basismetaalcorrosie in de zoutsproeitest volgens EN ISO 9227 een uitstekende roestbescherming die boven de huidige marktnormen uitstijgt. De door het VDMA in eenheidsblad 24576 voor de hoogste corrosiebeschermingsklasse K5 gedefinieerde eisen worden duidelijk overschreden.

Jörg Deutz: „Wij staan met ons nieuwe programma schroefdraadpijpverbindingen Stauff Connect voor optimale zorgvuldigheid van de ontwikkeling en productie van de afzonderlijke componenten tot aan de logistiek en leveringsprestaties.“ Alle componenten en de bijbehorende productietekeningen werden door research & development specialisten van Stauff ontworpen; de producten worden zorgvuldig in het bedrijfsinterne technologiecentrum gecontroleerd en consequent verder ontwikkeld.

Om rechtstreeks toegang tot omvangrijke productiecapaciteiten te verkrijgen, heeft Stauff een aandeel genomen in de Volz Gruppe, de internationaal bekende fabrikant van hoogwaardige buis- en slangverbindingen uit Deilingen/Duitsland. Aanvullend op de daar aanwezige mogelijkheden om het brede productassortiment in grote aantallen te produceren, werd in de Stauff vestiging in Werdohl extra productiecapaciteit met ultramoderne bewerkingscentra gecreëerd om met name kleine en middelgrote series alsook klantspecifieke varianten in zeer korte tijd te kunnen produceren en verwerken. Het bij Stauff opgezette hoge kwaliteitsmanagement en de effectieve logistiek werden net als de magazijncapaciteiten verder uitgebreid om aan de eisen van het nieuwe productprogramma te voldoen.

„Stauff Connect staat zijn klanten en handelspartners terzijde met al zijn samenwerkingsvoordelen: grote productverscheidenheid en -kwaliteit bij gelijktijdig grote beschikbaarheid, onvoorwaardelijke loyaliteit en grote deskundigheid op het gebied van advisering. Wij voelen ons optimaal op deze stap voorbereid en verheugen ons na de voorbereidende maanden nadrukkelijk om aan de verwachtingen van de markt te gaan voldoen“, aldus Jörg Deutz. Meer informatie onder www.stauffconnect.com. 

Over STAUFF

Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG werd in de jaren 1950 als loondraaierij in het Noordrijn-Westfaalse Werdohl opgericht. Onder de merknaam STAUFF ontwikkelt, produceert en verkoopt de onderneming tegenwoordig vloeistoftechniekcomponenten voor de installatie- en machinebouw. STAUFF behoort op de gebieden buis- en slangbevestigingen, meettechniek en hydraulische filtratie tot de toonaangevende ondernemingen binnen een groeiende branche.

Inmiddels zorgen wereldwijd meer dan 1100 medewerkers (12/2014) in 18 landen voor een jaarlijkse omzet van meer dan 200 miljoen euro (2014). Onlangs werden er verkoopvestigingen in Maleisië, Vietnam en Thailand geopend. Naast de hoofdvestiging van de onderneming in Werdohl-Ehrenfeld beschikt de onderneming in Duitsland over de productie- en logistiekvestigingen in Plettenberg-Ohle en Neuenrade-Küntrop.

Publicatieaanwijzing

Indien u bij publicatie van dit artikel naar onze onderneming wilt verwijzen, verzoeken wij u om in plaats van of in aanvulling op de officiële bedrijfsnaam 'Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG' onze geregistreerde merknaam 'Stauff' te gebruiken. Dit vergemakkelijkt voor de lezers van uw publicatie de identificatie met onze producten. Hartelijk dank.

Afbeelding 1:

Het glanzende uiterlijk van het zink/nikkel-oppervlak weerspiegelt de hoge kwaliteit van het nieuwe programma schroefdraadpijpverbindingen STAUFF Connect (Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 6449x5772px)

Background Information

Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG was founded in the 1950s in Werdohl, in the German province of North Rhine-Westphalia, and was initially a contract turning shop. Today the company operates under the trade name STAUFF, developing, producing and marketing fluid technology components for use in plant construction and mechanical engineering. In the fields of tube, pipe and hose clamps, measuring technology and hydraulic filtration, STAUFF is one of the world’s leading organisations in a growing industrial segment. 

Meanwhile, more than 1100 employees (12/2014) in 18 companies generate an annual turnover of more than EUR 200 million (12/2014) worldwide. Additional distribution subsidiaries have recently been opened in Malaysia, Vietnam and Thailand. Besides the group headquarters in Werdohl Ehrenfeld, the company has production and logistics facilities in the German cities of Plettenberg-Ohle and Neuenrade-Küntrop.

Press Contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com