Stauff presenteert machine voor voor- en afmontage van snijringen

(Werdohl, Februari 2016)

Stauff presenteert machine voor voor- en afmontage van snijringen

Met gecombineerde drukweg-besturing  

Op de bauma zal Stauff naast het brede programma aan hydrauliekschroefverbindingen ook een machine voor voor- en afmontage van snijringen presenteren. 

De machine met de aanduiding SPR-PRC-POC is geschikt voor de montage van snijringen voor 24°-schroefdraadpijpverbindingen uit de extra lichte, lichte en zware bouwserie conform ISO 8434-1 / DIN 2353 op buisuiteinden met buitendiameters tussen 4 en 42 mm. 

Tot de bijzondere kenmerken van de Stauff-montagemachine behoort de gecombineerde drukweg-besturing. Deze waarborgt dat tijdens het montageproces zowel de druk als het traject vastgesteld zijn en constant bewaakt worden. Als bij een van beide parameters een onregelmatigheid ten opzichte van de opgeslagen waarden mocht optreden, dan wordt het montageproces automatisch gestopt en verschijnt er een duidelijke foutmelding in het display. 

Voor machinebouwers en hydrauliekwerkplaatsen is de SPR-PRC-POC een zinvolle investering, omdat hij zowel voor de voormontage als voor de afmontage kan worden ingezet. Bij de voormontage tot 50 procent moet de monteur de schroefverbinding tot slot 180° boven het drukpunt uit aanhalen. Bij de afmontage is de snijring al voor 100 procent in de pijp ingesneden en de hoeft de monteur enkel nog de wartelmoer met 30° vanaf het drukpunt aan te halen. In beide gevallen kan de gebruiker er zeker van zijn dat de snijring met een maximale procesveiligheid en reproduceerbaarheid gemonteerd is.

Daarmee is de nieuwe machine zeer flexibel. Tegelijkertijd werkt zij met een hoge automatiseringsgraad en een hoog veiligheidsniveau. Een RFID-ondersteunde gereedschapsherkenning draagt bij aan het voorkomen van onjuiste bediening. Een geïntegreerde gereedschap-contactschakelaar triggert de automatische montagestart en een eveneens automatische gereedschap-slijtageherkenning garandeert duurzaam reproduceerbare montageresultaten. Een foto-elektrische veiligheidsinrichting beschermt de operator als hij in het montagebereik zou tasten.

Het interne geheugen van de PLC maakt het opslaan van maximaal negen montageprogramma's mogelijk. Het tekstdisplay informeert de operator voortdurend over alle belangrijke bedrijfsgegevens – dat zorgt voor transparantie op het snijpunt van mens en machine. Tegelijkertijd creëren de korte montagecycli optimale voorwaarden voor een hoge productiviteit van de machine.

Afbeeldingen 1:

De snijring-montagemachine van Stauff met gecombineerde drukweg-besturing kan zowel voor de voormontage als voor de afmontage worden ingezet. (Fabrieksfoto: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Download afbeelding (JPG, 2500x1913px)

Over STAUFF

Al meer dan 50 jaar ontwikkelt, produceert en verkoopt de STAUFF Groep vanuit de hoofdvestiging in Werdohl leidingcomponenten en hydrauliektoebehoren voor de machine- en installatiebouw en voor industrieel onderhoud. Tot het productprogramma behoren momenteel circa 33.000 standaardcomponenten alsook een groot aantal speciaal- en systeemoplossingen, die op basis van klantbehoeften of op basis van eigen ontwikkelingen worden gerealiseerd.

Eigen productie- en verkoopvestigingen in momenteel 18 landen en de nauwe samenwerking met een dicht netwerk van handelspartners en fabrieksvertegenwoordigingen in alle industrielanden zorgen voor een nadrukkelijke aanwezigheid en beschikbaarheid en voor een maximale servicecompetentie ter plaatse. 

Wereldwijd zijn er voor STAUFF ongeveer 1150 medewerkers werkzaam, waarvan ongeveer 350 in drie vestigingen in Duitsland: Werdohl (verkoop & productie), Plettenberg (productie) en Neuenrade (logistiek).

Sinds april 2015 behoort ook VOSWINKEL GmbH met circa 230 medewerkers in twee fabrieken in Meinerzhagen tot de STAUFF ondernemingsgroep. VOSWINKEL staat in de top 5 van 's werelds grootste fabrikanten van snelkoppelingen voor hydraulische systemen. De gerenommeerde, traditierijke onderneming produceert bovendien een omvangrijk programma aan slangarmaturen – vooral voor hogedruktoepassingen – alsook klantspecifieke leidingen, primair voor machine-, landbouwmachine- en voertuigbouw.

In het boekjaar 2015 hebben de ondernemingen van de STAUFF Groep een externe omzet van meer dan 230 miljoen euro behaald.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com