Stauff esittelee koneen, jolla leikkuurenkaat voidaan esi- ja valmisasentaa

(Werdohl, Helmikuu 2016)

Stauff esittelee koneen, jolla leikkuurenkaat voidaan esi- ja valmisasentaa

Yhdistetty paine-suuntaohjaus  

Bauma-rakennuskonemessuilla Stauff esittelee laajan hydrauliikkaliitinohjelman rinnalla myös koneen leikkuurenkaiden esi- ja valmisasennusta varten. 

Koneen nimi on SPR-PRC-POC ja se sopii standardien ISO 8434-1 / DIN 2353 mukaisesti erittäin kevyessä, kevyessä ja raskaassa rakennussarjassa 24°-putkiliittimien leikkuurenkaiden asennukseen putkenpäissä, joiden putken ulkohalkaisija on 4–42 mm. 

Stauff-asennuskoneen erityispiirteenä on yhdistetty paine-suuntaohjaus. Se takaa, että asennustoimenpiteen yhteydessä määritellään sekä paine että matka ja niitä valvotaan jatkuvasti. Mikäli jompikumpi parametreista poikkeaa määritellyistä arvoista, asennustoimenpide lopetetaan automaattisesti ja näytölle ilmestyy yksiselitteinen kuvaus häiriöstä. 

Koneenrakentajille ja hydrauliikkapajoille SPR-PRC-POC on järkevä sijoitus, sillä sitä voi käyttää sekä esiasennukseen että valmisasennukseen. Kun esiasennus on 50 prosenttia, tulee asentajan kiertää liitoksen putkiliitintä 180 astetta painepisteen yli. Valmisasennuksessa leikuurengas on jo leikkaantunut putkeen sataprosenttisesti ja asentajan täytyy enää kiristää putkiliittimen hattumutteri 30°:tta painepisteestä. Molemmissa tapauksissa käyttäjä voi olla varma, että leikkuurengas on asennettu suurimmalla mahdollisessa prosessivarmuudella ja toistettavuudella.

Uusi kone on siis erittäin joustava. Sen lisäksi toiminnan automaatioaste ja turvallisuustaso ovat korkeita. RFID-tuettu työkaluntunnistus estää virheellisen käytön. Integroitu työkalun kontaktikytkin huolehtii automaattisesta asennuksen aloituksesta, ja automaattinen työkalun kulumisen tunnistus takaa pysyvästi toistettavissa olevat asennustulokset. Turvavaloverho suojaa käyttäjää, mikäli hän sattuisi työntämään kätensä asennusalueelle.

Sisäinen SPS-tallennus mahdollistaa jopa yhdeksän asennusohjelman tallentamisen. Selkokielinen näyttö ilmoittaa käyttäjälle koko ajan kaikki tärkeät käyttötiedot, mikä tarkoittaa selkeää ihminen-kone-rajapintaa. Samaan aikaan lyhyet asennuskierrot luovat parhaat edellytykset koneen korkealla tuottavuudelle.

Kuvat 1:

Stauffin leikkuurenkaan asennuskonetta, jossa on yhdistetty paine-suuntaohjaus, voidaan käyttää sekä esiasennukseen että valmisasennukseen (Laitoskuva: Walter Stauffenberg GmbH & Co. KG)

Lataa kuva (JPG, 2500x1913px)

STAUFF yrityksenä

STAUFF Group kehittää, tuottaa ja myy jo yli 50 vuoden ajan Werdohlissa sijaitsevasta pääkonttoristaan käsin johtokomponentteja ja hydrauliikkavarusteita kone- ja laitteistorakentamisen sekä teollisen huollon tarpeisiin. Tuoteohjelma käsittää tällä hetkellä noin 33 000 vakiokomponenttia sekä paljon erikois- ja järjestelmäratkaisuja, joiden käyttö perustuu joko asiakkaan määritelmiin tai omaan kehitystyöhön.

Omia tuotannon ja myynnin toimipaikkoja on tällä hetkellä 18 maassa, ja kaikissa teollisuusmaissa tehdään tiivistä yhteistyötä kauppakumppaneiden ja tehdasedustusten kanssa. Nämä tekijät takaavat kattavan läsnäolon ja käytettävyyden sekä paikanpäällä tapahtuvan parhaan mahdollisen huollon. 

STAUFF työllistää maailmanlaajuisesti noin 1 150 työntekijää, joista noin 350 työskentelee Saksan kolmessa toimipaikassa: Werdohl (hallinto ja tuotanto), Plettenberg (tuotanto) ja Neuenrade (logistiikka).

Huhtikuusta 2015 lähtien VOSWINKEL GmbH ja sen noin 230 työntekijää Meinerzhagenissa sijaitsevissa kahdessa laitoksessa kuuluvat STAUFF-yritysryhmään. VOSWINKEL kuuluu maailman viiden suurimman hydrauliikan pikasulkukytkinten valmistajiin. Vakiintunut perinneyritys tuottaa tämän lisäksi kattavan ohjelman letkuvarusteita – erityisesti suurpainealueelle – sekä asiakaskohtaisia putkistoja, ensisijaisesti rakennuskone-, maatalouskone- ja hyötyajoneuvorakentamisen tarpeisiin.

Toimintavuonna 2015 STAUFF Groupin yritysten ulkoinen myynti oli yli 230 miljoonaa euroa.

Press contact

Mr Boris Mette
Head of Marketing Communications
Tel.: +49 (0) 2392 / 916-154
Fax: +49 (0) 2392 / 916-270154
E-Mail: b.mette@stauff.com